Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕПИ ДЕО

363

ИЗАСЛАНИЦИ Г. МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ДРКВЕНИХ ПОСЛОВА У УЧИТЕЉСКИМ ШКОЛ.АМА

Оддуком господина Миннстра просвете н црквених послова ПБр. 5547 од 12 маја 1906 године одређени су за изасланике: у Јагодинској Мужкој Учитељској Жколи: г. Јован МиодраговиК, проФесор II београдске гимназије; у Београдској Жеиској Учитељској Шкоди: г. д-р Милан ШевиК, проФесор II београдске гимназије; у Крагујевачкој Женско.ј Учитељској Школи: г. Михаило МарковиИ, генерални консул у пензнји; у Адексиначкој У чигељској Школи: г. Светислав МиксимовиИ, проФесор I београдске гимназије.

ОДЛУКБ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНГхХ П0СЛ0ВА 0 КБИГАМА

Решењем господина Министра просвете и црквених посдова ПБр. 6650 од 24. априла о. г. одобрено је, да се књига: Ђ Слике из Старе Србије" трећа књига (Српска Борија) од Зар. Р. Поповића може употребљавати за поклоне ученицима најстаријег разреда основних шкода и нижих разреда средњих шкода и да се може набављати за књижнице основних школа.

ПРАВИЛА 0 ТЕЧАЈНОМ ИСПИТУ У БОГОСЛОВИЈИ СВ. САВЕ

Члан 1. Течајни испит у Богословији Св. Саве полажу ученици IV. разреда који уредно таЈ разред сврше. Члан 2. Течајни испит полаже се: а) из Св. Писма и словенског читања; б) из српског и в) немачког језика. Чдан 3. Пз остадих предмета ученици не подажу испит, већ се оцене годишњег успеха IV. разреда уносе у сведочанетво о нижем течајном испиту.