Prosvetni glasnik

436

ПРОСВБТНИ ГЛАСНИК

ЈАВКЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Г-ђа Станка ЉуЛиићтса, учптељида у пензији п г. Андреја Љубичић, свепггеник велико-градиштански, покдовилн су књижнипи основпе пполе по;каревачке: 9 свезака часоииса „Омдадина 8 од 1888. године, 7 свезава лпст ,С| блдију* од 1882. године. Једну књ?гу 8 У сдазу Еоменскога", говор г. Д. Јосића. 1 књигу »Радња око засушивања бара у Краљев. Србији«. 1 књигу »Удешаваае Дрине за пловидбу* и 1 књигу »Неопојан гроб®.

Г. Коста Жииковнћ, тежак и трговац из Бискупља, поклонио је школи бискупљанској, јрдно ђачко звоно у вредности 344 динара, и за исто наиравио је звонару такође о свом трошку у вредности 200 динара.

Суд општине крупајске у срезу омољском, у 1904 и 1905 години исилатио је овој школи сав школски прирез пре свршетка рачунске годвне, од на дан 1 септембра 1. год. исплатио је сав школски прирез за ову годину. Најв(ћа је заслуга за ову марљивост према школи продседника Проке Мпдетића н кмета и благајника Ди51итрија Мидетића, оба из Крупаје и писара истог суда Пауна Пајићн, из Мадог Мидановца. Управе школске и овим путем гзјављују именованима овоју топлу захвалност.

„Нросветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 16 динара (франака). — Преталата се шаље Уарави Државне Штамаарије Краљевине Србије у Кеограду. — 1'укоаиси се шаљу уредништву (Министарство аросвете и црквених аослова у Неограду). Они се, на захтев аисана, враКају.

- 0дгрворни у1'кдник ВЛАД. Т. СПАСОЈЕВИЂ К рааицк Н аталијк ул. вр. 82.

штампа држлвна штампарија