Prosvetni glasnik

559

ЈАВНА ЗАХВАЛНОСТ

Г. Иладимир И. ЖмуриИ делолођа општ. М. Иваначке у ср. грочаноком, нзвоаео је иокдонити школи 13 кол. разних књига у вредности 10 дин. да се о годишњем испиту иоклоне Оддичиим ученицима у М. Иванчи.

Г. Јаков Русо директор Фабрике цеменха у Раљи, изводео је подарити шкоди Парцанској 20 динара у сребру, да се за ту суму набаве књнге и раздаду о годишњем исппту оддичним и врдо-добрим ученнцима ове школе. што је по жељи и учињено. Г. Грујнца АџемовиК, учитељ из Београда покдонио је у готову новцу осам (8) динара, те су за исти новац купљене књиге и писаћи материјал за сиротне ученике заблаћске осн. школе п ает леио аовезаних књига: »Зорица" те су ис.те раздате одлпчним ученицима исте школе о овогодишњем испиту.

Господнн Хранислав Јоксимовић ср. лекар, С. ЈовановиН ср. наче.шик, Чедо УрошевиА управкик пор. одељења, М. Жуаањевач ср. писар и ДимнтриЈе НастасмјевиА трговац, сви из Варварина покдонили су некодико комада књига, да се раздаду оддпчним ученпцима варварипске шкоде на Петров дан.

Господин Антоније СтојиљковиА учитељ из Београда, покдоиио је шкоди у Каменпци (срез нишки) 6 комада »Зорица^ укорпчених да се даду оддичпим ученицима а за покој душе рано преминулог му спна Момира ученика II раз. гпмназије

На заузимање господппа начелника среског, одбор среза моравског одобрио је и купио за 40 дин. књига на покдон оддичним ђацпма овога среза.

Г. Ђока Н. КрстиА управник Монопола из Ниша посдао је шкоди падешкој 9 ком. књига: »Пародна Читанка* да се раздаду одлнчннм ученицима о годишњем испиту. Управе школске и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалност.

——

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Претилата се шаље Уарави Државне Штамаарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство аросвете и црквених аослова у Београду). Они се, на захтев аисаца, враАају.

Одговорни уредник ВЈ1АД. Т. СПАСО<ЈЕВЈ1*Б К раљипе Наталије уд. вр . 82.

штампа ДРЖАВНА ШТАТУ!ПАРИ<ЈД