Prosvetni glasnik

266

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

ИЗАСЛАНИЦИ ГОСПОДИНА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА на испитима Учитељских Школа у школској 1907/8 год.

Господин Министар Просвете и Црквених Послова оддуком својом ПБр. 5792. од 29. априла 1908 године одредио је за своје изасланике на овогодишњим испитима у учитељским испитима ову господу: 1) у Шушкој Учитељској Школи у Јагодини проФесора II београдске гимназије г. Јована МиодраговиКа; 2) у Женској Учитељсксј Школи у Београду, прОФесора II београдске гимназије г. д -ра Миливоја ЈовановиКа; 3) у Женској Учитељској Школи у Крагујевцу проФесора II београдске гимназије г. д-ра Милана ШевиЛа;

ПОСТАВЉЕЊЕ КОМИСИЈЕ ЗА ГРАЂЕЊЕ УЧИТЕЈБСКОГ РАСПОРЕДА

На основу одлуке Главнога Просветнога Савета СБр. 29. од 21. априда 1908 године, која је донесена на 959 саветском састанку од 2. априда, Господин Министар Просвете и Црквених Послова одредио је комисију за грађење учитељског распореда (ПВр. 5335 од 24 априла 1908 године) у коју су ушли: за иредседника г. Јован Ћ. ЈовановиЛ реФерент за основну наставу у Министарству Просвете, и за чланове : г. г. д-р Душан Рајичиб проФесор Богословије Св. Саве, д-р Светолик П. СтевановиК, проФесор I београдске гимназије, Михаило МилошевиЛ и Стеван ЂорђевиЛ, учитељи београдских основних шкода.

0Д0БРЕЕА ГОСПОДИНА МШШСТРА ПРОСВЕТЕ 0 КБИГАМА

Одлуком Господина Министра Просвете и Црквених Послова ПБр. 5767. од 29. априла 1908 године одобрено је да се књига „Теоријска и практична педагогија од бабријела Компејреа", у преводу Гисте Огњановића проФесора може препоручити као уџбеник у учитељским школама и за књижнице народних и средњих шкода.