Prosvetni glasnik

454

ДРОСВЕТНН ГЛАСНДК

Рачанокој народној школн поклонио је г. Влада Д. ИлиИ окружнп начедник из Прокупља, леоет примерака »Кадендара народних новина* да ое раздаду оиромашним ученидима ове школе.

Гооподин Владимир Вишек, окружни инжињзр из Пожаревда, приликом прегледа школске зграде у селу Брзоходу, поклонио је 30 дин. сиромашним ученидима школе брзоходске* Господин Божидар РадивојевиЛ , норезник из Пврота, сећајући се свога места. рођења изволео је дретпдатити школу брзоходоку на лист »Тежак*, а тако и три одлична ученика исте школе на »Народне Новине''.

Господин Душап ПоиовиА, мајор из Београда, да би очувао трајан спомен своје преминуле миле и добре мојке — Живке , на. дан годишње смрти — 16. марта ове год., уписао јује за чдана добротвора Фонда оиротних ученика-ца школе аранђсловачке, предавши ФО .чду 100 сто дппара.

1. »Ђачком Фонду* у Власотинцу приложио је Араиђел ЂокиА, као завештање своју кућ\. 2. Г. Милутин ЗдравковиН учитељ, уписао пок. сестру Персиду за оснивача са 50 динара. 3. Г. Влајко ТакиА трг. уписао је пок. сестру Наталију за члана оснивача са 5'1 динара. 4. Г. Влад. ДаскаловиИ учитељ уписао је пок. сестру Дарипку за члана осиивача са 50 динара. 5. Браћа односно синови пок. Гаврила МарјановиАа уписаше оца за добротвора са 100 динара. 6. Петар ИлиИ нндустријалац из Лесковца уиисао се за добротвора са 100 дин. 7. Онуфрије ПоиовиИ намесник оснивач са 50 дин.

Г. Станимир МирковиА, трг. из Београда, изволео је иослати школи каранској 30 комада књига »Први пут с оцем на јутрење« и »Кумова клетва« издање »Српске Књижевне Задруге«, да се исте књиге о овогодигањем пспиту раздаду одличним и врло добрим ученицима. ■Управе школске и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалност,

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмипи.— Отаје годишње: за Србију 12 дин., за друге земље 15 дин. у злату (франака). — Претилата се шаље Уирави Државне Штамиарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и црквених иослова у Београду). Они се, на захтев иисаца, вра&ају.

Одговорни уредник ВДДД. Т. СЈТДСОЈЕВИЂ штампа К раљицв Н аталије ул. вр . 80. ДРЖАВНА ШТ-АЈИЈТИРИЈ-А