Prosvetni glasnik

674

ЛРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

у Пожези (сеоској школи) Тодор Цвегић, учитељ из Гуче, округа чачанског. Свима овим учитељима рачунаће се плата и станарина у новим местима од 1. септембра ове године.

На основи чл. 35. закона о народним школама одлуком Г. Министра Просвете и Црквених Послова ог 2. јула 1912. године ПБр. 12220 постављени су за сталне учитеље у округу пиротском: у Бабушници Александар Јончић, учитељ из Стола, истог округа; у Балтабериловцу Јован Поповић, учитељ из Шести-Габра, истог округа; у Вел. Лукањи Миодраг Ранчић, учитељ из Кладушнице, окр. крајинског; у Кални Љубомир Митић, учитељ из истог места ; у Мокрој Јован В. Петровић, учитељ нз Крупца, округа пиротског; у Соиоту Наталија Стакићка, учитељица из истог места ; у Стрижевцу Војислав Стојановић, учитељ из истог места; у Сукову Љубица Пешићева, учитељица из Прахова, округа крајинског; у Тоионици Владимир Спасић, учитељ из истог места. Свима овим учитељима плата и станарина у овим местима рачунаће се од 1 септембра ове год. ПБр. 12220. Из кавцеларије Министарства Просвете и Црквених Послова, 2. јула 1912. у Београду.

Господин Министар Просвете и Црквених Послова одлуком својом од 6. јула ове године ПБр. 12839, на основу чл. 35. закона о народним школама, поставио је за сталне наставнике народних школа: I. Београдски округ. У Баричу, Симу Ђукановића, учитеља из М. Моштанице, округа београдског; у БаАевцу, Даринку Лазићеву, учитељицу из Јабучја, округа ваљевског; у Борку, Илију Тодоровића, учитеља из Јелашнице, окр. врањског, и Станику Тодоровићку, учитељицу из Бранковине, округа ваљевског; у Брестовику, Витомира Гајића, учитеља из Маскара, окр. моравског: у Венчанима, Олгу Гројеву, учитељицу из Четережа, окр. пожаревачког; у Вишњици, Драгољуба Костића, учитеља из Новака, окр. ваљевског ;