Prosvetni glasnik

110

Просветни Гласник

Савет одлучује да се за иреглед и оцену умоле г. г. Драгутин Дерок и Љубозшр Јовановић, проФесори у Београду, а писад да положи 300 динара за хонорар. XXIII. Г. г. Протић и Соколовић усмено реферишу о молбама учитеља основне школе за ненсију, и пенсионисаних учитеља за реактивираае. Саслушавши, Савет је мишљења да треба ставитн у пенсију: Манојла ШиФропеког, Јелену Кузмановићку и Јелену НикиФоровић, а тако исто и Боришку Марчек-Палотај, ако има 10 година сталне учитељоке службе, иначе јој одредити 30°/ о издржавава; да се Гадивоје Којић, учитељ у пенсији, може реактивирати,. ако докаже да је сјзршио учитељску школу; да се СоФија Стајић може реактивирати, но претходно да служи годину дана као учитељска застунница, па ако буде повољно оцељена за рад у школи, да се ностави за сталну учитељицу; и да Олга Глуакова поднесе документа о своме школовању. Овим је састанак завршен.

ВИША НАСТАВА УКАЗИ ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАНСТВА ПРЕСТОДОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА • ПОСТАВЉЕЊА Указом Његовог Краљевског. Височанства Престолонаследника Александра од 17 марта ове године, на предлог Господина Министра Просвете, иостављени су. на Унмверспшешу у Београду: за иисаре, с годишњом платом од 1500 динара, Павле Бошковић, досндшињи званичник Техничког Факултета, и Иво Томовић, званичник Београдског Университета. Указом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра од 31 марта ове године, на предлог Господина Министра Просвете', иостављен је: на Унпверсишету у Београду: у Богорловском Факултету, за писара I класе, Петар Гавриловић, досадашњи нисар Призренског Духопног Суда. Указом Његовог Краљевског Височннства Престолонаследиика Александра од 17 анрила ове годиие, иа предлог Госнодина Министра Просвете, постављен је: на Универспшешу у Београду: у Богословском Факултету, за доцента, Д-р Радивоје Јосић, свештенш: и суплент Богословије Светог Саве.

СРЕДЊА НАСТАВА УКАЗИ ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОНАНСТВА НРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ПОСТАВЉЕЊА 'Указом Његовог Краљевског Височааства Престолонаследника Александра^ОД 17 анрила ове године, на предлог ГосПодина Министра Просвете, постављен-је -. у гимназнјп у Субошпцп: за прОФесора, сн годишњом платом од 3600 динара, Иван Војнић Тунић, пређашн.н директор исте жкоде.