Prosvetni glasnik

136

Просветнн Гласник

5. Илпју Михаљеви^а, учитеља ив Грађаиа, окр. петињ. за учитеља у Грађану, ерез ри.јеч. 6. Ијију Стругара, учитеља из Убли, окр. цетињ. за учитеља у Врањини, срез ријеч. 7. Ђорђија Вујовића, учитеља из ЧБеклића, окр. детињ.заучитељау Г. Бјелнце, срезчевски. 8. Филпна М. Пејовића, учитеља из Бата (Цуде), окр. детпњ. за учитеља у Коману. ' срез чевски. 9. Јагоша Калезпћа, учитеља из Ракле, окр. брегалиич. за учитеља у Трешњеву, срез чавски. 10. Михаила Чупића, учитеља из Оиутне, Рудике окр. никшаћ. за учитеља у Ублу, -срез чевски. 11. Јована Крушкића, учитеља из Добрског Села, окр. цетињ. за учитеља у Добрском Селу, срез човска.

УМЕТНИЧКО ОДЕЉЕЊЕ у ИМЕ Његовог Величанства АЛЕКСАНДРА I По милости Божјој и вољи народној КРАЉА СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕ НАДА а на основи овлашћења чл. 55. Устава « МИНИСТАРСКИ САВЕТ КРАЉЕВИЕ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАДА На предлог Нашег Министра Просвете, од 28. априла 1922. године, поставља: У Народном Позоришту У Скопљу: За управника са годишњом платом од 5.400. — динара Радивоја Караџића, управвика Народног Позоришта у Новом Саду. Мипистар Просвете нека изврши овај тказ. На предлог Министра Просвете, од 28. априла 1922, годипе, поставља: У Народном Гледалншшу У Љувљанн: За управпика V VI чпновном разреду Матеју Хубада, равнатеља Конзерваториума т - љубљани. Министар Просвете нека пзврши овај указ. На предлог Нашег Министра Просвете од 28. априла 1922. годпне, решио јо п решава Да се на основи § 70. Закоиа о чиновпацнма грађанског реда Д-р Мирко Королија, секретар I класе Умеипчког Одељења Миппстарства Просвете стави у стање покоја с нензијом која му припада према годинама службе. Министар Просвете нека извршп овај указ.

На предлог Министра Просвете, од 28. апрпла 1922. годпне, решио је и решава: Да се Јосип Косор, секретар III класе Умотиичког Одељења Министарства Просвете, отпусти из државне службе, на основи § 7 6. Закона о чиновпицима грађанског реда. Министар Просвете нека изврши овај указ. Председник Минпстарског Савета, Ник. П. Пашић с. р. Министар Просвете, (Следују потписи осталих Министара) Св. Прибићевић, с. р.