Prosvetni glasnik

Службени Део

137

ми АЛЕКСАНДАР I По милости Божјој и вољи народној КРАЉ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА На ареддот Нажег Мипистра Просвете од 28. јуна 1922. тодние, Бостављамо: У Народном Позорпшшу у Бгограду: За секретара I класе, са годншљом платом од 6000 динара, Милана Предића, секретара II класе истог позоришта. Наш Мипистар Просвете нека швпрши овај указ. На предлог Нашег Министра Просвете, а по саслушању Нашег Мпнистарског Савста реши.ш смо и решавамо: Да се Милутин Марнћеквћ, благајник I класе Народног Позорншта у Сконљу, а иа освовн § 70 закона о чнновницнма грађапског реда, стави у стање покоја, с правом на нензију према годинама службе, Наш Министар Просвете нека извржи овај указ.

На предлог Нашег Мннпстра Просвете одликујемо: Орденом Светог Саве V сшепена ЈосиФа Шћерва, тајника певачког друштва ,Сметана в , из Прага. Нашим Орденом Свешога Саве IV реда Војислава Ј. Илића — млађег, књижевнпка. Орденом Свешог Саве III сшеаена Отокара Шевчика, нроФесора — музичког педагога, из Прага. На иредлог Нашог Миннстра Просвехе, од 4. октобра 1922. год. ностављамо: за драматурга Народног Гледалишта у Љубљани у "VI чииовном разреду, Отона Жунанчића, кљижевника и архивара месне општине у Љубљани. Наш Миннстар Просвете нека пзврши овај указ.

На предлог Нашег Министра Просвете, од 30. октобра 1922. године, цостављамо'. за равнатеља драме у VI чиновном разреду, са годншњол платом од 5.500 дпнара Фридерика Рукавину, диригента опере истога Гледалишта; за равнагеља драме' у VI чиновном разреду, са годишњом платом од 5.500 динара, Павла Голвју, равнатеља драме истога Гледалишта. Наш Минпстар Просвете нека изврши онај указ.

ј