Prosvetni glasnik

1054

Просветни Гласник

Препоручујемо Нашем Министру Просвете да овај закон обнародује, свима Нашим Министрима да се о извршењу његовом старају, властима заиоведамо да по њему поступају, а свима и свакоме да му се покоравају.

29. новембра 1928. год., у Београду. Министар Просвете, Милан Грол, с. р. Видео и ставио Државни Печат, Чувар Државног Печата, Министар Правде, Мил. А. Вујичић, с. р. П.Бр. 19.642

АЛЕКСАНДАР, с. р. Председник Миннстарског Савета, Министар Унутрашњих Дела, Д-р Корошец, с. р. Потписи остале г. г. Министара следе.

(М. Д. П.)

3. ми АЛЕКСАНДАР 1 ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДНОЈ КРАЉ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА проглашујемо и објављујемо свима и свакоме, да је Народна Скупштина Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца на своме 97. редовном састанку, одржаном 19. октобра 1928. године у Београду, решила и да смо Ми потврдили и потврђујемо 3 А к 0 Н

ИЗВАНРЕДНОМ ПРИЗНАЊУ ГОДИНА СЛУЖБЕ, који гласи: Члан 1. Признаје се Стевану П. Бешевићу, уреднику „Службених Новина", у године указне службе време од 28. августа 1891. године до 28. јуна 1914. године, које је провео као национални радник, —• но без права накнаде за протекло време. Члан 2. Признаје се Милици уд. К. Малеташки, наставници Државнога Дечјег Забавишта у Београду, у године указне службе време од 1902.