Prosvetni glasnik

128

Просветни гласник

Овај фалзификат је фото-механичка репродукција на једном комаду папира доброг квалитета". По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Општег одељења Милошевић с. р.

16 П. бр. 4.417 Министарство финансија, под бр. 6.181 14 -11 -1930 год. од 24 јануара 1930 год., доставило је Миниод' шГгодН остаје^и ста Р ств У просвете акт следеће садржине: даље у важности. „На основу овлашћења предвиђеног у тач. 15 чл. 6 Закона о таксама, Министар финансија решењем од данашњег бр. 6.181 одлучио је да и даље остане у важности § 1 законског чл. XVII од 1911 год. који гласи: »Зајмови, што су их на темељу владнообласне дозволе емисијом обвезница подигли град Загреб у износу од петнаест мшшона круна номиналне вредности у сврху оснутка корисних инвестиција, конверзије постојећих дугова својих, односно повратка висећих зајмова својих: изјављује се и гледе главница, и гледе припадака истих, простима од биљеговине, пристојбе и пореза и то са правом моћи почам од часа када је зајам подигнут«". По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Општег одељења Милошевић с. р.

17 Директорима гимназија и учитељских школа С.н.бр. 717 Извештавате се ради знања и даље над10-1-1930 год. лежности да је господин Министар просвеИзбор песама за уче- те ПО д с -Н .бр. 717 од 10 јануара ове године, ничке хорове средњих и ^ « > учит. школа — врше у вези расписа С.н.бр. 45.170 од 12-ХП-1928 наставници музике ис- ГО дине, а на основу § 24 Закона о средкључиво из приложе- ' Ј 3 к ног списка. њим школама, одлучио: да наставници музике средњих и учитељских школа врше избор песама за ученичке хорове искључиво из приложеног списка. За сваку другу песму, која није унесена у овај списак, мора се тражити нарочито одобрење од Наставног отсека за средњу наставу, ако се жели пе-