Prosvetni glasnik

Општи део

597

Члан 9

Оцењивање успеха кандидата на овом оавршном испиту врши се по правилима прописаним за полагање завршног испита редовних ученика те школе. Сведочанство о положеном овом завршном испиту потписује изасланик Министра просвете и сви чланови испитног одбора.

Ако кандидат из главног предмета добије слабу оцену, може испит поновити после годину дана; а ако добије слабу оцену из једног или два обавезна споредна предмета, може из тих предмета поновити испит у наредном испитном року (марта или новембра). Члан 11 Ако кандидат на-поновном испиту било из главног било из обавезних споредних предмета добије ма и једну слабу оцену, насвагда губи право на полагање завршног испита.

Ако кандидат не дође на заказани испит или прекине већ започето полагање испита, сматраће се да није положио испит у томе испитном року. Само у случају личног обољења или смртног случаја у породици може се допустити прекидање започетог испита.

О завршном испиту води се записник у који се уносе теме, питања, оцене и ток целокупног рада на испиту. Извештај са преписом записника директор школе доставља Министарству просвете (Одељење за средњу наставу). Радови кандидата на овоме испиту чувају се у школској архиви

Ова Правила ступају на снагу кад их одобри Министар просвете и кад се објаве у „Службеним новинама".

Члан 10

Члан 12

Члан 13

Члан 14

С.н.бр. 17646 30 маја 1932 године Београд

Д-р Драг. С. Којић с. р.

Министар просвете