Prosvetni glasnik

Општи део

129

П бр. 1515 На предлог Универзитета Краљз Алек17-1-1934 год. сандра 1 у Љубљани, а на основу чл. 2 Правила о иолагању државног стручног испита чиновничких приправника у ресору Мини-

Комисија за полагање држ. стручног испита чиновничких приправни- старства просвете ка на Универзитету у Љубљани — постављење претседника и чланова.

постављам:

Комисију за полагање државног стручног испита чиновничких приправника на Универзитету у Љубљани, за време од 1 јануара 1934 до 1 јануара 1935 године, и то: за претседника Испитне комисије: г. Рамовша д-ра Франа, редовног професора Универзитета у Љубљани; за деловођу Испитне комисије: г. Бевца Албина, главног архивара Универзитета у Љубљани; за чланове испитиваче чиновничких приправника са квалификацијама из § 45 ст. 1, 2 и 3 Закона о чиновницима: за државни језик: г. Рамовша д-ра Франа, редовног професора Универзитета у Љубљани; за теорију административног права и позитивно законодавство из чл. 16 под в) Правила од 30-1Х-1931 год.: г. Јурковића д-ра Јоза, ванредног професора Универзитета у Љубљани; за предмете финансијске природе из чл. 16 под в) Правила од 30-1Х-1931 год.: г, Огриза д-ра Албина, редовног професора Универзитета у Љубљани; за законе и уредбе из ресора Министарства просвете: г. Шмалца д-ра Матеја, секретара универзитета у пензији 1.. Љубљане; за француски, немачки или енглески језик: г. Шмалца д-ра Матеја, секретара универзитета у пензији из Љубљане; за канцеларијске и архпвске послове: г. Залара Виктора, в. д. секретара Универзитета у Љубљани. 12 фебруара 1934 године Министар просвете Београд д.р Шуменковић с. р.