Prosvetni glasnik

1050

Просветни гласник

ОТВАРАЊЕ ГРАЂАНСКЕ ШКОЛЕ Гбсћодин Министар просвете, под С.н.бр. 31865 од 17 новембра 1934 године, одлучио је: да се у Гацком, бановине зетске, отвОри грађанска шкала у школској 1934/35 години. Ов^ ће пшола бкти трговачког смера.

ЗАТВАРАЊЕ ГРАЂАНСКЕ ШКОЛЕ Господин Министар просвете, под С.н.бр. 29391 од 30 октобра 1934 године, на основу § 14 Закона о грађанским школама, а према указаној потреби, одлучио је: да се затвори Грађанска школа у Оребићу, бановине зетске.

ОТВАРАЊЕ И ЗАТВАРАЊЕ ОДЕЉЕЊА У ГРАЂАНСКИМ ШКОЛАМА Господин Начблник Одељења за средН>у наставу, под С.н.бр. 39783 од 10 новембра ±934 год., на оснОву § 25 Закона о грађанским школама И према указаној потреби, одлучио је:

А) да се отворе нова одељења у грађанским шко.1ама: 1) на подручју Управе града Београда: 1) у Београду — пето и шесто одељење II разреда; 2) у Београду — друго одељење IV разреда; 3) у Панчеву, мушкој — друго одељење III разреда; 2) У дунавској бановИни: 1) у Ковину — друго одељење II разреда; 2) у Апатину — друго одељење IV разреда; 3) у Апатину — друго оде.гење са немач. наст. језиком I! разреда; 4) у СомборУј женска — друго одељење IV разреда; 5) у Вел. Бечкереку, женска — друго одељење IV разреда; 6) у Суботици, мушка — друго одељење IV разреда; 7) у Белој Цркви — друго ОДељБње II разреДа; 3) у приморској бансвинИ - . 1) у Сплиту — треће ђдељење IV разреда; 2) у Шибенику — друго одељење III разреда; 3) у Мостару —• треће одељење III разреда; 4) у ИмотскоМ — друго одељење I разреда; 4) у дравској бановини: 1) у Словенској Бистрици — друго одељење I разреда; 2) у Љубљани, I мушка — треће одељење Ш разреда; 3) у Марибору, Мушка — шесто и седмо одељење I разреДа; 4) у Марибору, мушка — четвото и пето одељ^Ње II разреда; 5) у Марибору, мушка — друго одељење IV разрсда; 6) у Марибору, женска I — треће одељење I разреда; 7) у Марибору, женска II — треће одељсље 1 разреда;