Prosvetni glasnik

Општи део

599

За ортодоксну јеврејску вероисповест: а) да има теолошка знања; б) да познаје јеврејске обреде; в) да му је библија позната, и г) да зна јеврејски језик. VIII За вероучитеља исламске вероисповести 1) Познавање арапског писма, правилно учење Курана и познавање теџвида. 2) Познавање арапског језика у толикој мери да кандидат може сам преводити лакше арапске текстове из фикхских књига. 3) Веронаука (фикх, илми келам, хикмети тешери и историја ислама) у опсегу градива прописаног решењем Министарства просвете С.н.бр. 25104 од 14 септембра 1933 године за учитељске школе. 4) Педагогика основне религијске наставе у основним школама и мектебима: сврха и значај верске наставе и њен однос према другим наставним предметима, • верска узгојна средства, метода у верској настави, рад у појединим разредима, спајање разреда, рад у арапској почетници и илмихалу, наставна основа, програм и распоред градива из исламске веронауке у основним школама, обрада методских јединица из арапске почетнице и илмихала. О.н.бр. 30528 8 маја 1935 године Министар просвете С. Ћирић с. р.

0 Д Л У К Е 40 На основу чл. 2 Правила о полагању државног стручног испита чиновничких приправиика у ресору Министарства просвете од 30 септембра 1931 године постављам при Министарству просвете Испитну комисију за полагање државног стручног испита стручног особља библиотека у Беог раду, за испитни период до 1 јануара 1836 године, и то:

у Београду

П-бр. 9851

19-111-1935 год. Испитна комисија при Мин. прссвете за полагање држ. стручног испнта стручног особља библиотека у Београду — постављење претседника и чланова.