Prosvetni glasnik

I

134

Просветш! гласник

Павичића Стјепана, директора II државне класичне гимназије у Загребу, за његова заменика; 5) Муждеку Перу, директора Државне учитељске школе у Загребу, за члана; Поточњака Матеја, директора II државне мушке реалне гимназије у Загребу, за његова заменика. Б) У Комисију за оцењивање наставника грађанских школа на територији Савске бан о в и н е: 1) Касумовића д-ра Ивана, начелника Просветног одељења, за претседника; Перца Драгутина, банског просветног инспектора, за његова заменика; 2) Перца Драгутина, банског просветног инспектора, за члана; Магдић Марију, управитељицу Државне мешовите грађанске школе у Загребу, за његоза заменика; 3) Остера Винка, управитеља Државне мушке грађанске школе (Каптол) у Загребу, за члана; Рукавину Јосипа, управитеља Државне мешовите грађанске школе (Цвјетна цеста) у Загребу, за његова заменика, Министар просвете Добр. Стошовић с. р.

23

28-ХИ-1936 год. Постављење Шафера Михаила за члана испитивача кандидата евангеличке вероисповести за сталне учитеље вере народних школа.

О.н.бр. 73296 Усвајам предлог Бискупског уреда Немачке евангеличко-хришћанске цркве а. в. и на основу чл. 5 и 6 Правила о полагању државног стручног испита за сталног учитеља вере народне школе одлучујем: да се разреши дужности члана испитивача Мај Герхард, евангелички свештеник у Цељу, а на његово место да се постави за члана испитивача Тафер Михапло, евангелички свештеник у Љубљани. Остали чланови испитивачи одређени одлуком ' О.н.бр. 28770/35 1 ) остају у истим функцијама и за школску 1936/37 год. 28 децембра 1936 године Министар просвете Београд Добр. Стошовић с. р.

1 ) Просветни гласник: са. VII за 1935 год., стр. 802^