Prosvetni glasnik

2*

Општи део

923

У сведочанства о положеном приватном нспнту у народним школама има се уписивати да се испит приватно полаже, с наводом броја и датума одлуке и надлештва које је полагање испита одобрило. Обрасци за ова сведочанства исти су као и за сведочанства редовних ученика народне школе. Чл. 6 Приватни испити полажу се у току целе школске године. Чл. 7 По овим Правилима полажу и они кандидати који су народну школу учили у иностранству и своја сведочанства желе допунити оценама из националне групе предмета (српскохрватски језик, наоодна историја и земљопис). Чл. 8 Одобрења за приватно полагање испита у народним школама издају просветна одељења краљевских банских управа за кандидате свих места на својој територији. Кандидати подносе молбе преко управе оне школе у којој желе испит полагати; а на подручју Управе града Београда — Министарству просвете — Одељењу за наставу. Чл. 9 Ова Правила ступају у живот чим буду обнародована у „Службеним новинама". О.н.бр. 52710 11 августа 1937 године Министар просвете Београд Добр. Стошовић с. р.

СТЕЧАЈЕВИ

1 На предлог Професорског савета Економско-комерцијалне високе школе у Београду, а на основу чл. 19 Уредбе са законском снагом о оснивању Економско-комерцијалне високе школе у Београду,

П.бр . 29201 З-УШ-1937 год. Стечај за избор настав ника у Економско-ко мерцијалној високој школи у Ееограду. расписујем ст еч а ј за избор наставника у Економско-комерцијалној високој Ш1К0ЛИ у Београду: