Prosvetni glasnik

Општи део

11

Чдан 4

Оспособљени учитељи играња су она лица која су стекла диплому учитеља играша-плеса по положеном дипломском испиту, а испуњавају услове овога Правилника и одредбе Правила Удружења учитеља играња-плеса Краљевине Југославије, које се односе на овај испит.

Министар просвете, узимајући у обзир предлог Удружења учитеља играња-плеса Краљевине Југославије, одређује сваке године чланове испитне комисије за полагање испита кандидата за учитеље играња. За члана испитне комисије не може бити одређено лице које је кандидата стручно спремало. Испитну комисију сачињавају најмање четири члана и претседник-изасланик министра просвете. Испити кандидата за учитеље играња врше се једанпут годишње, по могућству у месту и за време заседања кОнгреса Удружења учитеља играња-плеса Краљевине Југославије, а полажу се по одобреном програму-градизу пред изаслаником министра просвете. Каидидати за полагање испита, који су испунили услове овога Правилника и Правила Удружења учитеља играња-плеса, подносе молбе са документима Министарству просвете на одобрење.

Дозвола за рад учитељу играња може се одузети, ако се утврди да се не придржава одредаба овог Правилника или се бави каквим другим послом који није ,у складу са наставом играња.

Лица која су у иностранству стекла диплому-сведоџбу у каквој признатој стручној школи за учитеља играња, ако су југословенски држављани, стално настањени у Југославији, непорочни, а желе у Југославији држати школу играња, течајевекурсеве, дужна су положити испите за учитеЉа играња-плеса, како је то предвиђено у члану 5 овог Поавилника, по одобреном програму-градиву. Члан 8 Настава играња је стална (школа играња) или повремена (течајеви), скупна или појединачна, јавна или приватна. Настава се врши на државном језику. Страни језик дозвољава се само у случајевима када се њиме помаже тумачење уче-

Члан 5

Члан 6

Члан 7