Prosvetni glasnik

Л и ч н е в е с т и

1169

граду постави за хонорарног наставника за предмет ботаника за ветеринарску медицину и систематику, Стојаковић Божидар, професор Више педагошке школе у Београду. Хонорар му се има рачунати по 50 динара од одржаног часа предавања и вежбања. ПОВЕРЕНА НАСТАВА Госнодин Министар просвете, под I бр. 30978 од 24 октобра 1940 године, одлучио је: да се Филиповићу д-ру Ђури, универзитетском доценту Ветеринарског факултета Универзитета у Београду, повери настава на истом факултету из увода у ветеринарску медицину и животињскик сировина у обрту и индустрији и обртне хигијене, Хонорар му се има рачунати по 50 динара од одржаног часа предавања и вежбања.

ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНАПРЕЂЕЊА У к а з и На Техничком факултету Универзитета у Београду: за ванредне професоре, с правима чиновника III положајне групе 2 степена: Дероко Александар и Обрадовић Никола, ванредни професори истог факултета, чиновници IV положајне групе 1 степена (I бр. 34118 од 31-X-1940 год.); за универзитетског доцента, с правима чиновника VI положајне групе, Стевовић инж. Стеван, доцент истог факултета, чиновник VII положајне груне (I бр. 32424 од 17-Х-1940 год.).

ПОЉОПРИВРЕДНО-ШУМАРСКИ ФАКУЛТЕТ ПОСТ АВЉЕЊЕ У к а з На Чољопривредно-шумарском факултету Универзитета у Београду: за управника Огледног добра у Земуну, с правима чиновника VI положајне групе, Брнаковић инж. Велибор,. бановински виши пољопривредни пристав VI положајне групе и управник Бановинског сточарског завода на Златибору (I бр. 34119 од 31-Х-1940 год.).

ВИСОКЕ И ВИШЕ ШКОЛЕ ЕКОНОМСКО-КОМЕРЦИЈАЛНА ВИСОКА ШКОЛА ПОСТАВЉЕЊЕ Одлука У Економско-комерцијалној високој школи у Београду: за чиновничког приправника струке у којој су звања распоређена ој X положајне групе, са платом од 1.205 динара месечно, Татић Сергије, званичник-дневничар исте школе (I бр. 32191 од 6-Х-1940 год.).