Ratnik

ЗАКОНИ, УКАЗИ И ПРАВИЛА 509

У рубрику „Засљужује љи да се даље унапреди“ — ваља _ старешине који кондунитирају и оцењују, да ставе најсавесније своје мнење, и да кажу, не само да ли у опште лице заслужује унапређење, односно авансовања у већи чин, него и односно постављања у веће звање, а треба и то нарочито да, изложи, ако је такво стање ствари, да извесно лице не заслужује ни положај у коме је и да је од штете по службу, што је у томе положају.

Последња рубрика „Приметба“, остаје на расположењу онога старешине који контролише рад оних који су кондунте. и оцене саставили, и он ће ту стављати да ли се са оценом ових слаже, или у извесној ствари мисли другојачије, но у овој ће рубрици и то при врху исте потписивати се они, који су кондуитирали и кондуите саставили, а ту ће се потписивати и они који су кондуитисани па желе своје кондуитне листе да прочитају.

Нека г.г. командантн и старешине надлештва изволе саобштити све преднаведено свима својим потчињеним наредницима и г.г. оФицирима, п нека их упуте, да се постарају прибавити себи благовремено све податке који су им према овоме за стављање у кондуите нужне; сами пак г,.г. команданти, нека, буду спремни за састављање кондуита и давање оцена својих потчињених, како ће моћи ово да изврше у времену, које ће им бити опредељено; кад им се пошљу штампани обрасци за састављање кондуита.

1. Новембра 1878. год. Београд.

Митиствр војни, потпуковник

К. 6. Протић с. р.

Измене и допуне у правилу за кондунитисање од 1878. год. Фе 4472.

1. У рубрици „име и презиме и т. д.“ поред навода о оцу, треба ставити и име матере, чија је кћи и је ли жива или не.