RTV Teorija i praksa

SONJA Veljko Vlahović, rukovodilac i glavni MALAVRAZIĆ: urednik „Slobodne Jugoslavije”.

VELJKO Pored toga, uveli smo i emisiju na VLAHOVIĆ: makedonskom jeziku. 1944. godine. Tu je teže bilo obezbjeđiti saglasnost za pokretanje emisije na makedonskom jeziku, jer je to prva u istoriji makedonske nacije radio-emisija na makedonskom jeziku. (Špica Zender Belgrada)

SPIKER Vođa Rajha je potpuno jasno stavio svima ..ZENDER na znanje da će njegov ratni plan biti BELGRADA”: proveden do кгаја...

SONJA Iz nemačke okupacione stanice ..Zender MALAVRAZIĆ: Belgrad”, koja sa hivšim Radio-Beogradom nije imala ničeg zajedničkog osim de!a tehničkih uređaja, potekla je u svet omiljena pesma nemačkih vojnika ..Lili Marlen”.

SPIK.ER Vođa Rajha je potpuno jasno stavio svima „ZENDER na znanje da će njegov ralni plan biti BELGRADA": proveden do kraja sa gvozdenom dosleđnosću i povodom log iskrcavanja podsetio je... (Lili Marlen)

SONJA Drugi izuzetno vredni snimak vojnih MALAVRAZIC: operacija pripada pretposlednjem činu rata. Sestog juna 1944. iskrcavanje savezničkih snaga u Normandiji pratio je glas izveštača iz bombardera ..mičel". (Rcporicr iz mičehi) (Sovjetski reponer prenosi potpisl\ апје knpitulacije) Radiju antihitlerbvske strane pripala je zasluga da za sva vremena zabeleži trenutke najveće radosti u drugom

44