Seljanka

16

оствари, у то име нека је срећан рад и нека нам живе наше миле сељанке и село, то огњиште нешег живота.

Са срдачним поздраво са нашег лијепог приморја Милица Видовић | Председница Кола Срп. Сестара

Речица Крај Крловца 5-1-984 г. Многоцењена и мила госпојице !

Прошло је пуно и пуно времена да вам нисам опширније писала, признајем да није лијепо, и стид ме је, али ова криза баца нас све у велику бригу. Ја вас молим да ми опростите, поштована г-це жељна сам знати како ви сад са здрављем» Ја сам за сада и до Божије воље здрава, које и вама желим од господа Бога и срца свога. Љубазна г-це ја једва чекам крај мјесеца док стигне лист да могу прочитати пар слатких ријечи о нашој школи и сестрама, вјерујте ми, да ми је школа увјек пред очима, и да би увјеко њој говорила. Мила и незаборављена гце., да вам знати, да се удајем и вас срдачно позивам у сватове, немојте никако учинити, да не дођете, жељно очекујем да видим мајку. Вјенчање ће бити о-1 па вас молим да сигурно дођете. Сада примите искрени поздрав од мене и свих мојих, поздрављам госпођу и Секу, поздравите све сестрице преко листа и нека виде да се удајем а то су сестрице из трећег течаја.

А вас и грли одана ваша ћерка Марица Рогоља

Горње Зуниче—Књажевац 2-1934 Многопоштована госпођице ·

Доста је времена протекло од како сам вас и школу оставила, али се радо сећам мојих милих другарица, и све ми је та успомена малија, јер сад тек видим од колико ми је користи било проведено време у школи. Често зажелим да се још једаред вратим и да наставим онај пређашњи живот. Истина мени код куће није рђаво и моји добри родитељи све ми дозвољавају да радим шта сам научила, и све што сам до сада урадила, виде и они да је корисно а и другарице ме поштују, јер су увиделе да забадава нисам била у школи. И ја драга гце са задовољством показујем мојим дру-

Одговорни уредник: Даринка Лацковић, Балканска 9. Београд Павије „Скерлић“, Милана 79 тановида, — Београд Кр. Наталије 12. — Тел. 20-732: