Seljanka

14

живот као најлепша успомена. Ја се често сећам како то дивно беше нас пуно днугарица и како ја сестринска љубав владала међу нама. Топло поздрављам г. Доктора и Госпођу а вама љуби руке ваша Драгиња.

Ово пишем мојим другарицама.

Миле моје другарице, знам да сте сад много заузете, ближи вам се крај и сигурно бројите дане кад ћете својим кућама, али кад би знале како је то тешко растати се, теже ће вам бити него кад сте од куће полазиле. А када будете отишле својим кућама, ви ћете желети да видите бар једну другарицу. Знајте да сте само сад заједно и више никада, само остаје успомена. Сада да завршим ово моје писмо и примите сестрински поздрав од Драгиње Шумадинке.

14-Х Постење-Санџак Поштована Госпођице

Већ је прошло много времена од како вам нисам писала, ви знате шта је село и какви су радови на селу, а нарочито сада у јесен, јер се журимо да склонимо усеве док су још лепи дани. Али поред свега овога не могу заборавити моје миле другарице, којих се увек сећам и просто ми сузе на очи налећу кад се сетим оног нашег срећног доба и чини ми се да се тада с њима разговарам. Најлепшу слику оста. вили су ми ови дани пред испит и наш тужни растанак, како се свакој могла видети суза на очима. Ја мислим да се неби могла радост описати када би се још једном састале. Роса ми је тражила памук када је била прошеница и то сам јој послала. Била сам у цркви на годишњи помен Блаженопоч. милом Краљу, црква је била пуна народа 2 около цркве било је дупло више. Пишу ли вам ученице и како вас слушају ове садање. Знам да ће скоро бити плача око школе.

С одличним поштовањем ваша захвална ученица

Владимирка Нићифоровић

Молим вас ово неколико речи прочитајте другарицама. Миле моје непознате другарице, већ је дошао последњи месец а то је један од свих осам најжалоснијих, јер сте још сада заједно а то ћете видгти на дан растанка када помислите: ово нам је сада за навек и тада мора суза из камена да лије а некмоли из ваших очију, са којима сте имале приљике да много и много добра видите и научите. Желим вам да положите испит с одличним успехом. Много вас воли и поздравља ваша непозната другарица Владимирка Наћифоровић из Санџака

Копанице—Брчко 15-Х Драга Госпођице Ево добих времена да вам се јавим картом, ја сам хвала Богу добро и здраво и вама увијек желим добро здравље и

МИ Ва ај виа завио