Seljanka

16

ми цело пролеће и лето, а ја се вама не јавих. Опростите ми драга г-це н примите моје извињење. Ја ћу се од сада иде јесен и зима — постарати па ћу чешће писати. Што се тиче нашег здравља могу рећи хвала Богу, а живота нека је хвала вама, јер све што сам применило од онога што сам донела из школе успех се показивао сеоски се жинот попра- . вио. Сада тек видим да смо имали на селу свега, али начин живота и рада нисмо имали — какав би могао да буде.

Збогом драга госпођице, па поздравите све ученице које се сада код вас налазе, а ја вама остајем захвална и са свима мојим шаљем вам пуно поздрава. _

Споштовањем Ранка Стевановић Горње Зуниче—Књажевац

Избиште 18-Х-1935

Драга моја госпођице

Пошто се ближи крај течаје те се сетих нашег растанка прошле године, који је био пун бола јер смо тада изгубили нашег највећег добротвора нашег милог Краља, који ће вечито живети у нашем срцу. Тешки су били они дани кад је тужна вест стигла из Марсеља. Ја сам била у цркви 9 октобра и запалили свећу и носила сам кољиво у цркву и помолила се Богу за покој душе нашег незаборављевог Краља.

Драга г-це ја вас молим ако идете у Вршац да и код нас дођете, јер би се ми сви радовали, моја вас бака нестрпљиво чека, и стално пита кад је први новембар и много жели да вас види. Како сте са здрављем, драга гцег Ми смо Богу хвала сад сви здрави. Посао је престао мало, јер су све главне радње сршене.

Примите много поздрава од мојих родитеља и бабе љуби вам руке ваша Мара Јованчић.

Драге непознате другарице, од свог срца вам желим да положите испит са најбољим успехом и са похвалом да се родитељима вратите. Тешко ће вам пасти растанак, и вечито ће те жалити за тај живот који тамо проводите. То ће те тек осетити кад се вашим кућама вратите, осетићете празнину без другарица и без ваших наставница И г. доктора који су вас увек на добро учили и саветовали. Све вас сестрински поздрављам.

Мара Јованчић из Баната

АРЕАЛ РАВАН 5 ВЕНЕ глини с сене

Штамп. „Скерлић“, Милана К. Цветановића, Београд, Кр. Наталије 12 Тел. 20782