Školski list

512

одг твогђ гн^ва одустати, и меае одг садг 1ошг већма негг досадг волети.

0 с в е т а. Кадг АтинсаогЂ воиводу Фокиона на смртг ни крива ни дужна осудише и поведоше, и еданЂ га одђ принтелн упита, амали шта свомђ сину поручити,одговори: а му заповедамг, да на неправду, кон се нЂговомђ отцу чини сасвимЂ заборави и никадг на освету и не помисли.

Вјеђ н овца. ВукЂ издрианЂ одђ паса лежаше краи неког% аотока. Не далеко одђ себе опази овцу, и стане е молити, да се снилув и да му мало воде донесе. Л би ти радо учинила, одговори овца, али ма да си разчупанЂ, и изсакаћенг, опетЂ си вукЂ те вукЂ, пакЂ се 6 оимђ, да ниси више гладанЂ негЂ жеданЂ. Тако пролази зао и невалпо свудЂ. Онђ е подобанЂОвомђ вуку ,пакЂако иу неволго падне, и моли иплачедамусе смилуго и помогну. ни онда му нико неверуе, негога се свзкђ клони.

Учнтелвско иесто. У горнви Карловци (КарлштадтЂ у Хрватскои) отворено е место за србскогЂ Учителл. Годишнн му е плата 400. Фор. а. вр. слободанЂ квартирЂ и 8. хвати дрва, сђ коима се и школа гренти има. Просителћи имам на сл. обштину Горнво-Карловачку до 20. септ. т. г. обратити се.

Издае Ешеколска кнвигопечатнн у Новомђ Саду.