Školski list

80

још : Анастас Димић, Алекса Стаић, Васа Урсић, Васа Вуковић !)акон, Коста Живковић, Марко Гавриловић, Милић Живић, Младен Лугуиерски, Милош Алексић, Никола Бугарски, Петар Деспотовнћ и Филип Бркић. Одобрено од наместн. бр. 95929 год. 1865. У М е л е н ц и. Наименован А р о и Аршпнов. Изучио 4 гимн. разр. и преиар. у Сомбору, цроглашен да е способ. за учитела на глав. школи са особитом препоруком. Тражили се 10ш: Михаил Кнежевић, Михаил Ковачевић, Гавра Пешић, Марко Бибић, Милош Јовановић, Коста Живковић, Петар ћурчић и Сава Раиковић. Одобрено од наместн. бр. 98275 г. 1865. У С о м б о р у на деволчкои школи. Наименован од Наместничства бр. 196 год. 1866 на препоруку обштине Петар Деспотовић Изучио 3 реална разреда и препарандшо у Сомбору. Проглашен да е способан за учитела на основнои и нижим разредима главне школе с препоруком. Тражили се шш Радослав Хорват, Младен Лугумерски и Арон Аршинов.

УПРАЗН1ША УЧИТЕЛБСКА МЕСТА. У Хидошу протопрезвитерату Муачком дјецезе Будимске. — У ђали, Оросламошу и у Ченего, сва три места у д1ецезп Темишварскои на кого се и молбенице управити имаго. ДРУШТВО ПРИПРАВНИЧКЕ ОМЛАДИНЕ. Приправничка Омладина наша по дозволенм Управителл учителвишта Сомборског пречастног гд, 5°Р^ а Бранковића завела е друштво ради вештбани у кнвижеству Србском, и дала е овом друштву име „Венац." Друштво ће се ово састалти сваке неделб после подне у 2 сата у великои дворани приправничког здашл , и том приликом ће се читати и у претрес узимати поднешени списи, декламоваће се и читати дела одабраних србских списатела, и раздаваће се кнвиге из Библштеке приправничког завода на прочитан'1> члановпма друштва. — Нрва седница дружтва држана е 27. Фебруара. — Желимо од свег срдца срећу и напредак овои наВновши дружиници омладине србске. Уз оваи брои разашил^ се свим ланвским предброиницима, Наслов и Садржаи Школ. Листа од 1865, године, а шести и последнви брои истог листа од прошле године шил4 се онима, ■ кои га уз први овогодишн^и брои примили нису. Са подпуним броевима Школскога Листа и Принтелн Србске Младежи од ове годинеЈошт можемо служити; с' тога понавлнмо позив на предплату, обећавагоћи да ћемо подпуне ж броеве едног и другог Листа и новим предплатницима послати.

Издае и уре^уе Никола ђ. Вукићевић. "" """"" 1 №П| 111 111,11 "'■ч «ивнмив*ИИвии*<«в«и«Ш1"1И11"111"1 1111П ■ицаиц »ицваидинмццдастиав!!, , ш т ч ■!■■■ Брзотиском Андрие Вагнера и друга.