Školski list

— 192 —

Охрид на језеру Охридском. 24. Српчад из околине Призрена. 25. Србин и Српкиње из околине Призрена.— „Орао" за годину ]890. стоји само 50 новч. или 1 динар. Наручбине из Србије нрима књижарница Велимира Валожића у Београду, која рабатује 20 — 2б°/ 0 . Из свију осталих крајева упућују се наруџбине на штампарију А. Пајевића у Новом Саду. Растуривачима и купцима за готово дајемо највећи уобичајени рабат.

УПРАЖЕША УЧИТЕЉСКА ШЕСТА. У Парабућу (у Бачкој) тражи се учитељ Плата је 300 ф ., ноловина урбаријалне сесије земље са додатком од пашњака и два гумна, стан и башта. Молбенице до 15 Децембра има.ју се поднети местном Школском Одбору у Парабуће.

Е 3 Ј А В А. У неизмерној туги за упокојеним најстаријим чедом нагаим Миланом, желећи наступајуће празничне дане у највећој тишини провести, захваљујемо свима искреним иријатељима одавде и са стране у напред на љиховим добрим жељама, о којима смо подпуно уверени и молимо их, да нам ове године не изволе честитати ни имен-дан, ни ново љето, као што су то до сада чинили. У Сомбору 11. Новембра 1889. Никола Ђ. ВукиКевиИ и Меланија Вуки&евиКка. |р§^* Само још један број „Школскога Листа" има ове године изићи, а једва смо за 290 примерака, што се разашиљу, које целу, које половину предплате примили. На дугу имамо само за ову годину предплату за 500 и више примерака, а и за неколико стотина примерака „Школскога Листа" од прошлвх година. По што је крајње време, да и ми наше дугове учињене око издавања „Школскога Листа" подмиримо и рачун завршимо, позивамо ио ново све славне општине и г. г. учитеље, који „Школски Лист" примају, а до сада нам предплату за ову, или и за прошле године не послаше, да тоу најкраћем року — од 8 дапа учине. — За учитеље и школе у Црној Гори дајемо лист за 1 Фор. и молимо, да нам сваки путем поште ту своту подмири. У Сомбору 10. Новембра 1889. Администрација „ШКОЛСКОГА ЛИСТА." Издајв и уређује: НИКОЛА Ђ. ВУКИЋЕВИИ. Штамиарија Ф. Битермана у Сомбору.