Školski list

— 160 —

—• Програм срнске велике гимназије Еарловачке за шк. г. 1890/1. —г Извештај о србској вигаој девојачкој школи у Новом Оаду па крају оедамнајсте а школске 1890/1. године. — Извештај о српској вишој девојачкој школи у Папчеву на крају н.ене с-едампајсте а школске 1890/1. годипе, снремио Светозар Дамјановн!! управитељ. .— 24коп о рге8(;ап1и рпетув1о?еј ргасе V пе<1е1и. (Закон о престан.у обртничког рада у недељу) иа словачком језику од С. X. Соко ,1ај у Будапешти. Цена 20 нов. УШЖБЕНА УЧИТЕЉСКЛ ШЕСТА. —- Тражи се учитељ у Ловри на чепелском Острву у Будимској епархији. Плата је 340 ф . стан с баштом, 15 ланаца ораће земље. —- У Пшшицама у епархији Бачкој. Плата је 100 Форипти по сесијо ораће земље са припадају^ол повом лединском земљом од 4 и пол јутра. Рок до 1. Новембра. -- У Ст. Керу тражи се учитељица. Плата је 400 ф . багата, стан и 3 хвата дрва. Рок до 20. Октобра.

ШКОЈЗШ ОБЈЛВА. Иастава на глуво немом заводу у Митровици (Срем) је одпочета, алп се иитомци ипак течајем целе године у завод примајг. — Паставни јенн.к је србско-хрватски , те сс ио том деца на свом матерњел говору образују а не на страном језнку и у страно .м духу — за страи свет. Умољавају се родољуби да роднтеље овакове несретие ^чице на ово добро упозоре. Услови за пријем у завод су на ново уређени и иовољшуп но у свима страним заводима, те блилса извеигћа у том погледу даје нотппсани властник завода. У Митровнци 15. Септембра 1891. Радивој Попови^,

ОПОМЕНЛ Молимо све оие обштинс и г. г. уиитеље, који иам »а лнст дугују, да дугове евоје иајдаље за 14 дана подмпре. Администрација „Школскога Листа.'" Издл.,,.: п уп:!,у.1н : НИК0ЛА ђ. ВУКИЋЕВИЋ. Штампарија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору.