Školski list

84 —

отпоја своме колеги последње „Вјечнаја иамјат". Оеим тога и г. Ађански Акшамовић који се са нашим добрим госиодином као са својим и другом из ђаковања опроштајном беседом онростио. А ја и сви они, које је покојник изучио за својих 25 год. учитељовања драги наш господине, довикујемо ти : ■Лака ти црна земља и всчно ти насеље ! ! ! Један од његових ученика. НЕКРОЛОГ. Михаил МилетиК свештеник дијецезе темишварске и парох у Орбском Падеју преселно се у вечпост 6. Марта о. г. у 52. години живота свог. Покојник је био смерап и благе нарави свештеник и старао ее да са сваким у љубави живи. Оп је у младости својој свршио најпре учитељску школу у Сомбору, а затим је учио богословију у Вршцу, те је усљед тога у чин свештенички стуиио-. Био је рођени старији брат иокојног Светозара Милетика отличног учитеља Земунског. Оставио је после себе удовицу са петоро деце, од којих јс најстарији син Душан оснособљени срб. иар. учитељ. Чедомиљ ВоишмковиИ учитељ у Турији носле дужег боловања нреминуо је у месецу Марту о. г. Био је благе парави и вредан учитељ. Љу6иг1,'1 БогосављевиКева учитељица у Фаркаждину нреселила се у вечност у почетку месеца марта у Панчеву код својих родитеља где је и сарањена. Рахила Дорословчева, рођепа Нинковић србска учитељица у теЛишварском предграћу Фабрици послс дужег и тешгсог боловања преселила се у вечност у Новом Саду код евоје сестре госпође Ангелиие Продановић рођене Нинковић.

Р А 3 Н 0. Дар школу. Стеван Грађански председник црквене олштнне у Срб. Милитићу нредплатио је Школски Лист за србску вероисповедну школу у истоме месту.

ЈАВНА ЗШАЛА. На молбу нодиисанога унрав. одбора изволела је славна и родољубива књижара Луке Јоцића у Новом Саду учитељском друштву земунскога котара, за утемемељење друштвене књижнице, поучних књига у вредности од 25 ф. и 35 новч. поклонити. Управљају Ки одбор изрече тој славиој књижари своју најтоплију хвалу са жељом : „Угледале се и остале паше родољубиве српске кшгжаре у овај илеменити чин. Живила. За унрав. одбор учитељског друштва земупскога котара у Сурчину 21. марта 1892. Предсједпик: А. Марковић. Тајник: Арсерије Нешић. ИзДАЈЕ И УГЕђУЈЕ : НИКОЛА ђ. ВУКИЋЕВИЋ.

Штампарија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору.