Službeni list Srpske književne zadruge

о Е-- оце

Хи

један посао, за наше прилике, готово несавладљив, то је немогуће издати један пројекат програма за какав дужи низ година, кога би се Орпска Књижевна Задруга имала држати. На то ће се ипак на крају крајева морати одговорити према приликама, кад будемо имали људи који могу бити подесни за тај посао, т. ј. који ће умети да прате све оно што се већ јавило у страној књижевности и што се буде јављало. А пошто је ово, као што већ рекох, врло тешко израдити, то од њега не може ни бити онакве практичне користи, каква се може очекивати од програма за издање Орпске Литературе. ( тога ја мислим да треба да, будемо задовољни с оним што је урађено и да гласамо о овој другој тачки извештаја.

Председник. Прима ли скупштина извештај управин о књижевном раду у прошлој години (Прима). — Ако је когод противан нека изволи устати. (Сви седе).

Прелазимо на трећу тачку дневнога реда, на административни извештај. Молим да саслушате преглед имовног стања Задругина и за тим сам извештај.

Љ. Јовановић. Најпре ћу прочитати преглед, стања благајне (види стр. од ХЕМ до 11 овога извештаја). Молим да чујете и овај:

ИЗВЕШТАЈ о управљању Задругом и о њеној имовини и ширењу.

На свом првом састанку у току прошле године конститупсала се управа изабравши за председника г. ПИ. П. Ђорђевића, за потпредседника г. А. Живановића, за тајника Љ. Јовановића. После тога, па до данас, била је само једна промена у крилу управину. Г. М. Ђ. Миловановић поднео је оставку на чланство у управи, и та му је оставка примљена, па је на његово место изабран г. Јанко М. Веселиновић, књижевник, члан оснивач и сарадник Задругин, који је и пре показивао љубави и интереса за напредовање ове установе. у Е