Službeni list Srpske književne zadruge

ХРТУ

Шо ча. 14. правила сад иступају из управе г. Љ. Стојановић и Љ. Јовановић; њихова места треба данас попунити избором два нова члана.

Управа је ове године имала 18. састанака, на којима је свршавала друштвене послове. Тај јој је рад често био веома отежан, што су се многи чланови у току године налазили изван Београда, те су се остали тешко могли скупљати у броју довољном за одлучивање. Отога је п број овогодишњих састанака релативно мален. Да би се овој незгоди од сад доскочило управа ће имати част изнети данас скупштини предлог.

Као што је већ наглашено у извештају о књижевном раду управпну, управа је велико старање одмах после секупштите уложила да на време штампа, МЕ коло књига, ш можемо рећи да јој је старање имало пш успеха, јер је цело коло београдекога пздаља било готово средином декемора, те се одмах почело разашиљати, тако да је већипа дотле пријављених задругара у Србији добила књиге до Божића, а остали на време пријављени одмах по празнику. При овом разашиљању нарочито су вадужили управу својом помоћу нека г. 1. повереници. Тако је г. Шавле Софрић, професор у Шапцу, примио и разаслао књиге за цело Подриње, г. Станоје Миленковић, срески начелник у Оореновцу, за цео ваљевски округ, г. Јован ИП. Јовановић, учитељ у Крагујевцу, за округ руднички и ужички, г. Павле Вујић, наставник у Ужицу, за цео ужички округ, г. СОрет. КА. Папић, школски налзорник у Чачку, за округ руднички, г. Милан Митровић, срески начелник у Нишу. за Шрокупље, Лервен и Књажевац, г. Војин Мутавџић, адвокат у Круптевцу, за цео крушевачки округ, г. Васа Кивкозић, протођакон у Пожаревцу, за цео пожаревачки округ, г. Владимир Џетић, свештеник у Марковцу, за Велики Поповић, Жабаре, Рачу и Овилајнац, и још многи повереници за по једно до два места. А исту су таку помоћ указали управи, осем повереника, т. Алекса Карковић, управник расадника у Нишу, који је књиге оттратио у Зајечар, т. Милан Б. Исапловић, учитељ у Влади-