Službeni list Srpske književne zadruge

ХЕМ

чину Хану, за Сурдулицу. Нека је свима топло захваено на свему што су урадили. Само су неки задруТари по'неким местима где је саобраћај веома био отежан зимом добили књиге нешто доцније. Управина. је жеља да се књиге од сад доврше - пре прекида.

воденога саобраћаја, те да се свим задругарима на преме предају. Управа се стара да од своје стране

припомогне остварању те намере. — На жалост управину, загребачко је издање мното доцније довршено од београдскога, тако да су се књиге почеле разашиати тек марта месеца. Управа је намерна истравити ову неуредност према претплатницима у Аустро-Угарској, Црној Гори п Босни и Херцеговини, тако да ће Рд сада сви задругари у свим крајевима добити књите у исто доба.

Поеле лањске скулштипе завршен је деФинитиван рачун о броју задругара за УП коло, који се попео на 6952, дакле за 187 више него за шесто коло, а само за 19 мање него за до сад најповољније, пето, коло.

Још боље стојимо с одливом овогодишњега, УЈТ, кола. На првом месту треба споменути знатан прираштај чланова добротвора. Њих се у току 1899. године уписало 59 нових, од којих су 81 исплатили цео свој улог а 28 дали по једну или две отплате; осем тога 8 стара добротвора измирила су и последње своје отплате, а 4 наставила отплаћивање. Од нове године пак па до данас уписан је 91 пов добротвор, 8 66М тога од лане уписаних добротвора петорица су нзмирили цео улог, а тројица предали другу трећину делога улога. Тако имамо свега од 1 јануара 1899 до данас приновљених 90 добротвора, пи то 78 из Србије, 9 из Аустро-Угарске, 5 из Босне и Херцеговине и 38 из Старе Орбије.

Оваки је одзив надмашио и онај с којим сејдадруга подичила на лањској скупштини, а све то заједно с ранијим добротворским улозима и са уштеДама 04 тодишњих прихода учинило је даје на крају рачунске тодине, у осмој години Задругина зивота, стална тлавница нарасла на 68.011'56 динара, што со већ може сматрати као поуздана новчана основа,