Službeni list Srpske književne zadruge

У

__1 (58). Трећу свеску „Житија Герасима делића“, коју је, као и раније две, приредио за штампу с обилатим коментаром Пера, П. Ђорђевић. Уз књигу је карта Зелићевих путовања и Зелићева завичаја и још слика његова. Две трећине ове свеске заузима, до сад нештампани, а по садржају веома занимљиви део Зелићева списа, који је Задруга добила добротом пок. др. Илије Огњановића и г. Тихомира Остојића. Нека им је и на овоме месту топла хвала!

2 (59). Шрву књигу „Песама Ђуре Јакшића“, у којој је одабрана лирика песникова. Пред песмама је прештампана опширна студија Ов. Вуловића о животу и раду Јакшићеву. О издању се старао тај-

„ник управин Љ. Јовановић.

8 (60 п 61). Обе књиге „Милана Наранџића“, романа Ј. Игњатовића, што је за штампу приредио и пропратио опширним предговором и коментаром Момчило Иванић.

4. (62). Посмрче пок. Овет. Ранковића „Порушени идеали“, које је обдарио одбор Мариновићеве Задужбине па га управа Задругина откупила од удовице пишчеве.

5 (68). „А јванхо“ роман Валтера Скота, који је се инглискога превео Чед. А. Петровић, с предговором о животу и раду пишчеву.

6 (64). Е. Реклија „Планину“, коју је превео пок. Ђ. Милијашевић па је превод прегледао, приредио та за штампу и написао му предговор и објашњења проф. А. Отанојевић. У књизи има 85 слика.

(ем ових, објављена је била да ће се у овом

| колу штампати још једна књига: „Причања Вука Лојчевића“ од Ст. М. Љубише; али је управа, допније променила своју одлуку и место ње дала и другу књигу „Милана Наранџића“, коју најпре није мислила штампати у овом колу. Управа је сад сматрала да је боље дати цело ово дело, а међу тим није било могуће издати у овом колу и све то и Љубишу, јер је и овако ово коло изнело 127 штампаних табака, а то је не само више но и у једном досадашњем колу, већ више него два пут онолико колико