Službeni list Srpske književne zadruge

ХМ

што се уписивање својих милих или поштованих покојника све више сматра као један од најлепших помена који им се може учинити. Тако су од лањеке скупштине уписали за добротворе Задругине једанаесторицу покојника, и то: т Јоду Јовановића, чиновника из Митровице у Срему, сестра т-ђица Персида, учитељипа; + Пт. Милутина Поповића, лекара у Београду, удовица г-ђа Ленка са децом; т Јоцу Дамјановића, пуковника, његови другови г,г. официри питомци УЛ класе војне академије; пок. Мошу Алкалаја, заступника рабинера, син, г. Ор. Давид, адвокат у Београду; | Нацу Шурићку, баба, т-ђа Наталија Богдановићка из Параћина; | Милана Плајела, ђака, отад г. Драгутин, директор реалке у пензији; + Светолика Ранковића, професора, удовица гђа Босиљка; Њ. В. + Краља Милана одбор општине варваринске; + Косту Таушановића одбор Чачанске дадруге; + Божидара Урошевића, медицинара, отац Г. Ђока, трговац из Аранђеловца; + Даринку ЖКивковићеву сестре т-ђица Лепосава и г-ђа Софија Ловчевићка.

Управа сматра за дужност умолити скупштину да свим овим племенитим покојницима, а тако исто добротворима Задругиним који за ово време преминуше: + Францу Енгелхарту, коричару у Београду, т Влади миру Атанацковићу, трговцу у Ваљеву, т Павлу Поповићу, пређашњем професору на Цетињу и поверенику Задругину, тј Влади Ђорђевићу, окружном економу у Зајечару п одличном поверенику Задругину, као и | Јовану Калуђеровићу, професору на Цетињу и заузимљи“ вом поверенику Задругину — искаже пошту устајањем и да заједно рекнемо: Вечна им памет!

Нових се добротвора уписало у току 1901 годи у опште доста, и то 85 који су измирили цео свој улог, 290 који су измирили прву уплату, 7“ који измирише друву, а 5 који измирише трећу. Од почетка ове (1902) године до данас уписао се опет знатан број нових добротвора, и то 19 с измиреним целим улогом, 18 с првом уплатом, 22 с другом и 11 са трећом, Тим је удовима само 1901 године повећана стална главница са 9769:50