Službeni list Srpske književne zadruge

Ху

УШ

Председник саопштава да Управа није добила никакве“ предлоге у смислу чл. 21. Правила, па зато није ни поднела никакве Формулисане предлоге; али овде може сваки члан изнети, ако има, какав предлог. па ће се о њему решавати.

Г. М. Драгутиновић, професор, истиче велике заслуге тајника г. Љ. Јовановића у његову раду административном и коментаторском: г. Јовановић је приредио издања неколико дела, написао лепе предтоворе, потребне коментаре, па стога он предлаже да Скупштина изјави захвалност г. Јовановићу на његову раду десетогодишњем. Председник ставља на гласање овај предлог Г. Драгутиновића.

Окупштина га једнодушно и са задовољством прима.

Т. Љ. Јовановић изјављује да га је овај предлог г. Драгутиновића изненадио, па ипак он има да захвали на таквој пажњи. Ако има какве заслуге за његов тајнички посао, то он има да захвали што је он у тајничким пословима био ђак под руком добрих учитеља, као што су председници управини: г. Стојан Новаковић, затим Р. Љ. Ковачевић, па после г. П. Борђевић. Све што се могло добра урадити, уралило се у управи заједнички ако у томе има каквих заслуга, то је “све наше заједничко.

Председник изјављује своје задовољство што је ова. 1Х. скупштина Српске Књижевне Задруге тако 0длично посећена; преставља једног од гостију г. Стеву Поповића из Товарника у Олавонији, добротвора и великог пријатеља Орпске Књиж. Задруге (скупштина се одзива са: живео!); моли Окупштину да саслуша депешу једног повереника (депеша се чита); присутне моли да простудирају штампани пројекат о писцима и да своје примедбе изнесу у ужој конференцији, која ће се ускоро држати.

Г. Драгутиновић са задовољством прима овај пројекат и налази да је изврстан.