Službeni list Srpske književne zadruge

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ

Год. Т. Пн Београд, 1. октобра 1907. Бр. 2.

Повереницима и задругарима,

Је

Како г. Бора Станковић, заузет пословима, није могао довршити за ХМ! коло обећани роман „Нечиста крв“, то је место њега дата у штампу збирка Петра Кочића „С планине и испод планине“. Услед тога коло није могло бити готово до 1. октобра, али ће закашњење бити само од неколико дана, па ће одмах почети експедовање књига оним редом, како су стигли улози.

Моле се повереници и задругари, који су већ уплатили улоге, да не замере на овоме маломе закашњењу, а остали да похитају с пошиљком улога.

Зе

Повереницима и задругарима ван Србије јавља се да је Српска Књижевна Задруга отворила своје засебно заступништво у Срем. Карловцима и да је за заступника поставила г. Милутина Јанковића, штампара. Према томе нека се повереници и задругари ни за шта више не обраћају на Српску Манастирску Штампарију, досадашњега заступника Задругина, већ нека улоге шаљу искљу= чиво Српској Књижевној Задрузи у Београд или у Земун (розје restante), a aa рекламације нека се обраћају заступништву њену у Срем. Карловцима.

Бф ове — Школа за Српеку Књижевну Задругу.

Приређујући критичка издања старијих и | Књижевна Задруга несумњиво је највећу уовијих књижевника српских, издајући ода- | слугу учинила сршекој школи, давши јој чиуанија дела из сувремене лепе и ошште-ко- тав низ одабраних књига за литерарно обралене књижевности и предњачећи избором у зовање ученика. Предавати данас историју ревођењу и позајмици из словенских, ино- књижевности без издања Задругиних, више раних пи клавичних књижевности, Српска | се не може ни замислити: наставници и уче-

при нише еа арЕсијри нру па лииу