Službeni list Srpske književne zadruge

АРАД

А

.

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ Год. IV. Београд, 20. фебруара 1911. Бр. 5. и 6.

Одликовања повереника.

Ценећи трудан рад поверенички, којим се и најширим слојевима народним чини приступачна добра књига и помаже књижевност, изволео је и ове године Г. Министар просвете и црквених послова предложити за одликовање известан број повереника, те је Њ. В: Краљ о Св Сави ове године изволео одликовати :

Орденом Светога Саве петога реда: Димитрија Ф. Ћосића, учитеља у Шапцу. Ратка Р. Ракетића, коњичкога поручника у

Београду. Косту Зегу, књиговођу у Обреновцу. Злашном медаљом за грађанске заслуге:

Савка Филиповића, учитеља у Чачку. Милана М. Томића, професора у Крушевцу.

+

Филипа С. Мијатовића, намесника у Гучи. Сретена Николића, директора у Јагодини. Милорада Ив. Протића, свештеника у Каменици. Миленију П. Ђорђевићеву, разредну учитељицу Више Женске Школе у Крагујевцу. Гаврила Р. Раденковића, трговца у Београду. Боривоја Тошића, мајора у Ваљеву. Сребрном медаљом за грађанске заслуге: Симу Цветковића, професора у Шапцу. Милана Ст. Ристића, благајника Железничке Дирекције у Београду. Арсу В. Поповића, учитеља у Рековцу. Љубомира В. Симоничића, учитеља у Врању. Анту Поповића, свештеника у Крушевцу, поверенике Српске Књижевне Задруге.

Повереницима.

1.

Услед велике тражње Толстојева романа „Рат и Мир“ (Забавник У), од кога је Задрузи била нестала прва књига, прештампана је та свеска, те се од Задруге опет могу добити комплети овога романа.

Цена је повезаноме комплету 10— динара (круна), а повереници имају за свој труд 2000.

Моле се повереници да изволе настати око скупљања уплата, да би овај роман могли добити задругари, који га још немају, док се не распрода и ово ново издање, које је штампано само у малом броју (према броју осталих свезака).

II. Моле се повереници, који још нису послали

задругарске уплате за ХЛХ коло, да их изволе

послати одмах, како њихови задругари не би

остали без књига, пошто је од овога кола остало само још врло мало примерака.

Моле се у исти мах повереници, који су узели ХТХ коло на почек, па га нису могли распродати, да нераспродате комплете изволе одмах вратити, јер су Задрузи потребни за нове задругаре. Напослетку моле се сви повереници, који имају отворен рачун код Задруге, да га изволе свршити до 31. марта ове године, као краја Задругине рачунске године.

III.

Моле се повереници, да добротворима, који још нису добили дипломе, изволе саопштити, да Задруга још није добила нове дипломе, те им их зато није послала. Када дипломе буду готове, послаће их Задруга добротворима.

>=