Srpski književni glasnik

Голгота. 569

ока стисла већ две ноћи! Ту се мучим на овоме столцу! А где си ти 2 (Гласан плач.)

Крисшијан: Боже мој, сада су абнормална времена! Где сам ја 2 Где сам ја2 Што се чиниш, врага, глупљом него што јеси! Знадеш каке су ствари! Па онда, данас тај спровод ненадани! Та одбори, па седнице, па већања, па телефон! Већ и не знам где ми глава стоји! Гори мали! Гори! Усјан је сав као жеравица! На, и ножице, све то гори! Анђел мој мали златни! (Целује малога у постељи.) Неће то све бити ништа! Све је то само тако! Опет ће се смијати... Срећа татина! А што вели доктор г

Жена: Пусти га! Што га раскриваш 7 Иди и лези! Сав смрдиш по руму!

Крисшијан : Не смрдим ја ништа, јеси ли ме чулаг Немој да ми певаш! Што вели доктор, то те питам!

Жена: Доктор не вели ништа! Он вели да не зна што би то могло бити! Само кима главом и вели да је сада криза! Ту је преписао ову медицину, и то мора да му се да сваких четрдесет минута! Сада би опет морао доћи! Чекам га сваки час. Ох, ја несретница!

Крисшијан: А што толико плачеш, молим ја тебег Није доста да је то, него сада још и ти! Човек никада не може ван из компликација! Увек саме компликације!

Жена: Наравна ствар, када је теби до оне твоје проклете политике више стало него до твог рођеног детета! Шта је теби стало до твог дететаг До мене, до дома2 Ништа! То је теби девета брига! Само увек те проклете твоје седнице и ти одбори твоји и та већања! Још би најбоље било да вас све скупа пострељају, онда би био мир! Него се овде цео дан мучим као животиња...

Крисшијан: Мени да није стало до васт Је лит И то ти велиш мени2 Ајде, молим те лепо! А за кога се ја онда мучим цели живот 2 Ајде, молим те! Шта врага цвилиш 2 Пробудити ћеш малога! Шути! Шути! Све ће бити добро! Ти и не знаш да смо добили двадесет перцената тарифалне повишице и три милиона у фонд! Ја сам изабран за председника! Ти то ништа не знаш! Морали смо славити Кармине!

Жена: А "што ти је то на глави2 Сав си крвав! Процурила ти је крв.

Крисшијан: То није ништа! То је провокација! Били смо баш на гробљу када су провоцирали! Ко би био мислио да