Srpski pčelar

Нове књиге.

Унија у Поганцу или побједа православља написао Никола Станков-Кукић. У Новом Саду. Штампарија Ђорђа Ивковића 1900. Где је љубав, ту је и Бог из прича за народ од грока Лава Н. Толстоја, превео Нектарије Аргировић. Вршац. 1900.

Чит уља.

| f Јован Бољарић | учитељ у пенсији умро је у Београду 3. маја о. г. напрасно у 56 години живота. Пчеларство у опће а „Српски Пчелар“ посебно изгубио је у покојнику вреднога пријатеља. Он се много заузимао да се пчеларство преко „Српскога Пчелара“ и других добрих српских књига у српству рашири. На томе је много радио као члан и благајник „Пчеларско воћарске задруге у БеоградуУ Мир пепелу његову! Бог га помиловао! | f Марко ВорнапиЂ | недавно је умро у наручју своје кћери и зета. Био је путник учитељ пчеларства. Као пчелар и учитељ пчеларства радио je и ур;дио онолико коликоје знао и могао. Мир пепелу његову. Вечан му спомен!

152

3®|Р ДуЉнине молимо да нам свој дуг што пре пошљу. Претилата, огласи, рекламауије, рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се уредништву „Српског Пчелара“ у Ср. КарловцеЛ Претилату за Србију ирима Пчеларско-воЋарска задруга у Београду. За огласе п објаве плаћа се 12 Ф. о.д једног реда ситних слова а за жпг иваки пут по 60 Ф. Неплаћена се писма не примају. Рукописи се не враћају. Влаеници Јован Живановић и Иван Маширевић. Штампа Српске Мапастирске Штампарије. 1900. 267.