Srpski pčelar

Д Рој у јабуци на врх торња. У једноме месту у Немачкој требало је јабуку са торња скинути и наново позлатптп. Када се је мајстор попео да јабуку скине, видео је да кроз једну малу рупу на јабуцн пчеле пзлећу и улећу. У јабуци су нашлп доста саћа и меда. У белешци не стоји, али би било интересаптно знати, да ли је тај рој више годпна живео у јабуци. Ако су пчеле могле провестп зиму у металној кугли, био би опет један доказ, како пчеле није нужно зими утопљавати. А Како пролазе пчеларске књиге у Америци. Књига „АВС of Bee Culture w од Roota штампано је у 100.000 примерака а дочекало је 86 пздања. Један Американац привезао је на врло високу мотку матицу без крила и ту су му се од тако привезаних матица три оплодиле. Ако је истина?

ОГЛАС У Австро-Угарској најстарија трговина са пче W лама Барона Ротшица у Вајкслбургу у Крањској шаље мЈ свој ценовник на српском језику свакоме на захте ш О вање бадава, а по јефтину цену шаље Франко ђерзонке, плетаре, ројеве. истресаљке и све справе пчеЖ ларске. Адреса : Ж бЈ Handelsbienenstand, BARON ROTSCHUTZ (5 zu Welxelburg in Krain.

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обраћати на „Српсну пчеларску задругу у Руми“. Рукописе, књиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шиљати на: Уредништво „СРПСНОГА ПЧЕЛАРА“ у Карловце. Власник и издавалац Српска Пчеларека задруга у Руми. Штампа Српске Манастирске Штампарије. 1908. 104.

32