Srpski pčelar

до 2 сахата, тада не треба ништа радити око кошница. Када вадите саће да истресате мед, а туђице јако насрћу, знак је да паша удара натраг. Туђице најбоље опомињу пчелара, да настају тешки дани за пчеле. У томе случају треба пчелар да пази шта радп. Најбоље је престати са истресањем меда, па ако се паша опет појави, лако је наставити У чланку „Шаторгь против туђица и , можете читати, како се може, када је нужно радити на пчелшьаку и када има тупица. Ђ. К.

СРПСКО ТРГОВАЧКО ЕОМАНДИТНО ДРУШТВО ВУКОВИЂ И ДР. У РУМИ купује сваку и највећу количину овогодишњег чистог врцаног меда уз највишу цену. 2 _з

= ОГЛАС. = Но жели узети вештачкога сайа и продати мед, йена се обрати у Руму на в-. Управу „Срп. Пчеларсне Задруге 44

НА ЗНАЊЕ! Претплатницима „Нал ред нога п чела рства" јављам, да Ъе књига изиЪи из штампе концем септембра. МИЛАН МАРТИНОВИЋ, 1 тиколски управитель.

164

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обраЪати на „Орпску пчеларску задругу у Руми“. Рукописе, књиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шилат и на: Уредништво „СРПСКОГА ПЧЕЛАРА 4 * у Карловце. Влаеник и издавалац Српека Пчеларска Задруга у Руми. Штампа Срцске Манастирске Штампарије 1911. 481.