Srpski pčelar

Na skupštini je bio lijepi broj željezničara pa je izabrana slijedeć uprava: Pretsjednik: Dane Matijević Potpredsjed.: Roman R. Horvat Tajnik: Franjo Robida Blagajnik: Franjo Čvorišćec Upravni odbor: Petrović Slavko iz Sunje, Repić Martin iz Zagreba, Sobolj Franjo iz Lekenika, Weigand Stjepan iz Lekenika, Skartić Drago iz Siska. Nadzorni odbor: Sabljak Antun Zagreb, Jugović Anton iz. Zaprešića, Kernc Drago iz Zagreba, te Sobota Tomo iz Pušće Bistre. Svi navedeni su dobri pčelari i dopisnici željezničkih zadružni listova. Vjerujemo, da će davni ideali našeg dopisnika g. Romana R. Horvata uroditi željnim plodom t. j. da će željezničari koliko iz vlastite pobude, a nešto i sama Direkcija zasaditi medonostnog šiblja i drvlja te tako osigurati pčelinju pašu. Novoosnovanoj želj. pčelarskoj zadruzi u Zagrebu želimo plodan rad. UREDNIŠTVO.

Чланарина je за чланове утемељаче једаред за увек 100'— Днн., а за редовне чланове 30 Дин. годишње. Редовни чланови добивају лист бадава, а утемељачи плаћају годишње за лист 15’ — Дин. Претплата је за нечланове 30’— Дин. годишње а плаћа се унапред за целу годину.

Претплату и огласе треба слати „Српској пчеларској задрузи" у Руму. Рукописе, питања, књиге, листове у замену и рекламације (потраживања недобивених бројева) треба слати уредништву „Српског пчелара" у Земуну.

Цене огласима у „Српском Пчелару": Оглас на целој страни: једанпут стоји 60 Дин; трипут за 10% јефтиније; на пола године 20% јефтиније; на целу годину 30% јефтиније. Оглас на пола стране: једанпут стоји 30 Дин ; трипут 10% јефтиније; на пола године 20% јефтиније; на целу годину 30% јефтиније. Оглас на четвртини стране: једанпут стоји 20 Дин.; трипут 10% јефтиније; на пола године 207« јефтиније; на целу годину 30% јефтиније. Оглас на осмини стране: једанпут стоји 15 Дин.; трипут 10% јефтиније; на пола године 20% јефтиније; на целу годину 30% јефтиније.

112