Srpski sion

С ТР . 112.

„СРПСКИ СИОН."

Б Р . 7.

лимо тако исто славна уредништва, да нам своје листове у замеиу шаљу.) Летопис Матице Српске. Уређује А. ХаџиЛ. Књига 164. (Свеска 4. за годину 181:0) У Н. Саду, сриска гатампарија дра Свет. Милетића. — 8-на, стр. 169. — Цена 70 новч. а. вр. Чланови „Матице српске" добијају бесплатно „Летопис" и „Књиге за народ." „Вршачви Гласник". ЈГисш за материјалне и аросветне интересе. Година II. Излази сваке недеље на табаку у Вргицу. Одговорни уредник Милан КасановиЛ. Цена му је: 4 Фор. на годину, 2 Фор. на по године. Худим душама. — Башка. — На Шихану. — Родитељска крв. — Приповетке Д. МаминаСибирјака. (Прештамнано из листа „ Садашњосш и .) Издање накладне штампарије у В. Кикинди 1890. — Стр. 227. — Цена 70 новчића.

И 3 Ј 1 В А. Поводом чланка у 8. бр. „Засгаве" („Нови Јаничар"), а ради објективности и обавештења нашег читалачког света, сматрам дужношћу изјавити: да је усљед мојих пријава и тужаба против бившег шидског, а сада суспендованог престојника МркижКа, учињено од стране наше црквене власти, краљ. зем. владе у Загребу и државног одветништва у Митровици све, што се до сад по дотичној ствари учинити требало и могло. У ЈВачинци 4. Фебруара 1891. Јован ЈеремиБ, парох и члан Архидијецевадне конзисторије. ОГЛАСИ.

Бр.ЈЗЈм ех 189] _ К 34

СТЕЧАЈ.

Расписује се стечај на упражњено место сист. парох. помоћника II. класе у Врањеву. Компетенти имају своје ваљано инструјиране и довољно биљеговане молбенице иутем својих претпсстављених власти најдаље до 10. (22) марта 1891. год. нотписаној епарх. консисторији поднети. Из конс. седнице држане у Темишвару 17. (29.) јануара 1891. 3—3 Консисторија епархије Темишварске. „Српски Сион" издази сваке недеље на великом табаку. Дена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор , а на чертвт године 1 Фор. За сшране земље на годину б Фор. Из Србије црима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Е. 1480. ех 1890.

I. 240.

Сте^ај,

2-3

Ради попуњења парохијског места у Фердину са платом петог разреда. Конкурентни имају своје ваљано инструјисане молбенице, најдуже до 15/27. Марта 1891. овој Конзисторији путем својихвласти послати. Из седнице епарх. Конзисторије у Вршцу 28. Јануара (9. Фебруара) 1891. држане.

1-3

С Т Е Ч А Ј. 5 Овим се расписује стечај на место умировљеног учитеља на срп. вероисноведној основној школи у НађФали Рок стечају је 24. март о. г. Плата учитељска је у готовом новцу 200 форината, у име огрева 30 ®ор., за пероводство 10 Фор., 50 кибли шенице у нарави, 4 ланца сенокоса, У 2 ланца башге у цољу и пристојан стан с баштом, и на ову земљу порез платити. Дужност је учитељска десну певницу држати и све школском уредбом пронисане предмете у школи предавати. — Молбенице имају се упутити месном школ. одбору и првенство ће имати који се лично представи. Из седнице школског одбора држане у Нађфали 7. Фебруара 1891. Павел Ристи!., Вел.ко Аничи!, перовођа. предс. школ. одбора.

Бр. З/П. ех 1891.

1-3

цркв. одбор.

С Т Е Ч А Ј.

Од стране цркв. школ. општине Меленачке овим се расписује стечај на новоустановљено место цркв. школ благајника и цркв. школ. деловође. Плата је б .Јаглјнику 200 Фор. а. вр. а деловођи 400 ®ор. а. вр Права и дужности како благајника, тако исто и деловође обележена су у штатуту, који се у свако доба кид општинског потпредседника г. Вожидара Милошевића видети може. Ваљано инструиране молбенице имају се најдаље за четир недеље, од дана првог увргагења овог стечаја, цркв. гакол. опгатини Меленачкој послати. Из седнице цркв. одбора, држане у Меленци 10. (22.) Фебруара 1891 год. Паја Таназеви!., Е. Димитријеви!, перовођа. предеедник. Претплата и огласи шаљу се накладној шшамиарији А. ПајевиЛа у дунавској улици, а рукоииси уреднику Сави ПешровиЛу у Нови Сад. За огдасе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног рвда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Рукописи се не враћају.

ИЗДАЊЕ И ШТАМПА А. ПАЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ.