Srpski sion

С ТР. 384.

„СРПСКИ сион.«

Б Р . 24.

Е. 211. I. бб

39

2-3

СТЕЧАЈ Ради нопуњења парохијског места у Јасенови, са платом четвртог разреда. Конкуренти имају своје ваљано инструјисапе молбенице, путем својих надлежних власти најдуже до 8. (20.) јула 1891. ов јј конзисторији лослати. Из седнице епарх. консисторије у Вршцу 27. маја (8. јуна) 1891. држане.

37

СТЕЧА Ј.

2—3

На упражњено место иароха у Јаску сд платом II. разреда, овим се стечај отвара. Којк желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије нутем своје надлежне консисторије, иначе иутем надлежног им протопресвитера до 15. јулија о. г. овамо поднети. Из седнице конзисторијалне у Карловцима 28. Маја 1891. држане. Архидијецезална коноисторија. ЛИЦИТАЦИОНА ОБЈАВА Управа манастира светога Ђурђа (Тамишка жупанија) овим објављује, да ће се манастирске земље и то оранице, ливаде и пашњаци, свега 835 ланаца 1252 квадратних Фати на јавној дражби, која ће се у самом манасгиру дана 13. (25.) јуна 1891. год. пре иодне у 9 сати одржати, за опредељену цену (АивгиГип^зргеЈз) од 8350 Фор. а под условима, који су од стране манастира утврђени — под накуп издати. Лицитанти су дужни иоложити ј О °/ 0 ове онредељене своте т. ј. 835 Фор. као вадиум пре почетка дражбе у руке манаст. настојатеља. РеФлектанти могу дражбене услове до дана саме дражбе погледати код нравозаступника ма настирског г. др. Светозара Димитријевића, адвоката у Темишвару. Овде се нримећује, да ако се одређена цева од 8350 Фор постићи неби могла или се неби нико нашао ко би цео комплекс под закуп узети хтео, — да ће сз у том случају горе номенуте земље и по иарцелама од 30 до 50 ланаца под закуп издати. У манастиру Св. ђурђа 4. јуна (24. маја) 1891. 34 з-з Упрзва манастира Св. „Српски Сион" излаз! сааке педсЈ',ч ивеликом табаку. Дена му је: За Аустро-Угарску, Вогџу н Херцеговину на годину 4 Фор., на но гпдин« 9 ®пц . ;> на чертвт године 1 Фор За сшране земље на ™лип» 5 лол Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Иоједини бројеви стају 10 новчића.

А<1 бр. Е. 281. К. 239. СТЕЧА Ј. 40 2 3 РаснисуЈе се сгечај на место протопресвитерс! ог помоћника у Вел. Бечкереку, са дотацијом, која је у 2с). §. Н1з. Б. I. најв. кр. ресмрипта од 10. августа 1868. год. опредељена. Компетенги имају своје ваљано инструјиране и довољно биљеговане молбенице, путем својих претпоетављених власти, најдаље до 20. јула о. г. иотписаној консиеторији поднети. Из конс. седнице, држане у Темишвару 14. (26.) маја 1891. год. Консисторија епархије Темишварске.

36

С Т Е Ч А Ј.

2—3

На упражњечо место арошоаресвишерашскога каиелана у Земуну са годишњом платом од 400 Фор. иоред уживања еквивалента од 100 Фор. за мањкајућу половину еесије, овим се стечај отвара. Који желе место то постићи, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из сгране епархије путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им протопресвитера до 15. јулија о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијалне у Карловцима 28. маја 1891. држане. Архидвјецезална консисторија.

бла-тио купатило 22 У 6—0 М Е Л Е Н Ц И торонталској жупанији, жељезничка станица ; отвара се 1 (13). маја и траје до 3. (15.) септембра. Ово се купатило преноручује свлма онима, који пате од шкроФула и отечених жљезда, од реуматизма и костобоље, од тако зване неуралгије, од сваковрсних рана, отока у зглавцима, од свраба и других кожних болссти и т. д. За боље извешће ваља се обратити на Управни одбор купатила Русанде у Меленци. Претплата и огдаеи шаљу се накладној ттамаарији А. ПајевиЛа у дунавској улици, а рукоииси ур еднику Сави ПешровиЛу у Нови Сад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. V«) Рукопис.и се не враћају.

ИЗДАН.Е И ШТАМПА А. ПАЈЕВИВА У НОВОМЕ САДУ