Srpski sion

С тр . 592.

„СРИСКИ СИОН."

В Р. 36.

Ен. 496 ех 1891. к. 358 СТЕЧАЈ. Расписује се стечај на место сист. иарохијског помоћника у Куманима. Компетенти имају своје добро инструиране и биљеговане молбе путем претпостављених

власти до 18 (30) септембра о. г. потписаној конзиеторији поднети. Примећује се, да се у месту налази канелан, који као такав близу 30 година служи. Из конз. седнице, држане у Темишвару 24. јулија (5 авг.) 1891. Конзисторија епархије темишварске.

Част нам је учтиво саопштити поштованој српској публици, да смо уз нашу давно постојеку штампарску и књиго - издавачку радњу, коју смо 1874. у великом размеру одпочели радити — отворили сада јов1 и добро уре^ену књижарницу са музикалијама, разноврсним писаћим и школским прибором, у великом азбору, као и свима оним многобројним врстама робе снабдевену, које врсте овамо спадају. Исту радњу натпу сместили смо у нарочито за њу удешеном лепом локалу евоје куће у дунавској улици, где се од више година век и остале наше сваком добро познате радње налазе, те нарочито молимо п. н. славне цркв. школ. одборе, председнике и старател>е општинске, г.г. свештенике, учител>е и све иријател>е ширења српске књиге, да се изволе својим налозима обраћати овој новој књпжарници и тиме иочастити и потпомоки ово ново подузе/ке наше. Сваки иалог и иаручбину извршикемо брзо, тачно и савесно, а све најумеренијом ценом. Налоге општинске и цркв. школ. одбора обављакемо по жељи врло радо и иа почек, да нам се рачуни плате после четири месеца дана. У НОВОМЕ САДУ, Септембра 1891. ИЗДАВАЧКА КБИШАРНИДА И ШТА1ПАРИЈА А. ПАЈЕВИЋА.

ш

т

11111 „Српоки Сион" ивла81 сваке недеље н". великом таОаку. (=) Претплата и огласи шаљу се накладној шшамаарији Дена му је: За Аустро-Угарску, Борну и Херцеговину на М Л. ДајевиЛа у дунавској улици, а рукописи уреднику Сави годину 4 Фор., на по годжне 9. љпр,. а на четврт године ЈЦ ЛешровиНу у Нови Сад. 1 Фор За сшраиг земље на. гплинт Л лпп- Из Србије прима <=; За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда претплату књижара В. Валожића у Београду. ситних слова, а за жиг сваки пут но 30 новч. Поједини бројеви стају 10 новчића. \У Рукописи се не враћају.

ИЗДАЊЕ И ШТАМПА А. 11АЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ