Srpski sion

С ТР . 672.

„СГГРСКИ СИОН."

Б Р . 41.

ОГЛАСИ.

-р, Е. 359 1 о о 1 Р* к. 281 ех 1891.

138

2—3

Е АИ К Т. У бракоразводној парници Јудите Ратковић, становнице новосадске против супруга јој Стевана Ратковића, непознатог места нребивања овим се исти Стеван позива, да у року од 60 дана или лично потписаној консисторији предстане, или место свога пребивања обзнани пошто ће се у противном случају нротив њега подигнута парница — и без његова учешћа сходво постгјећим законнма довршити. Из консисторијске седнице, држане у Нов. Саду 9. (21.) септембра 1891. Консисторија епархвје бачке.

К броју 14. — ех 1891.

СТЕЧАЈ.

139

говог владања лично се приЈавити и у цркви појати, јер без тога његова молба неће се уваасити. Из седнице цркв. школ. управног одбора, државне 6. окт. 1891. у Молу. Арк. ВуковиБ, Иван ТешиБ, учитељ и перовођа. председник управног одбора.

А. ПајевиЂа

1—3 У српској прав. цркв. општини у Молу (Бачка жупанија) упражњено је место црквеног певца са годишњом платом од 300 Фор., авр коју ће изабрати у месечним оброцима из благајне нолитичке онштине нримати. Даље од сваког мањег снровода где позван буде, од дотичног имаће 30 нов, а ако самртника у цркву носе имаће 40 нов. и од сваког парастоса по 40 нов У дужност цркв. певца спада: како при недељним и кразничним, тако исто свакидашњем богослужењу појање и читање, по потреби ма на којој страни певннце обављати, на јектенија одговарати; самртника, где позван буде, уз свештеника опевати и на депу пазити. Осим тога по потреби имаће помагати дотичном учитељу у обучавању ученика у појању, облачењу и читању апостола, а на то у цркви по потреби и пазити. Овај избор није сталан ; цркв. одбор задржава себи право у свако доба да може цркв. певца из службе отпустити, али свакако ће његово службовање зависити од тачног вршења дужности и моралног владања Рок пријаве трајаће месец дана од првог уврштења овсг стечаја Онај који жели ово место добити, дужан је поред писмене молбенице и сведоџбе ње„Српеки Сион" издаз! сваке иедеље н'. великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угареку, Бос.ну н Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 фор „ а на четврт године 1 Фор. За сшранр земље на гојцгат 5 фор Из Србије нрима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

и трговииа са сликама, М у Новоме Саду у дунавској улпци бр. 36. препоручује своје добро сортирано стовариште свију горепоменутих врста робе по иајумеренијим ценама. Продаја свију тих роба на велико и на мало. Стовариште разноврсних књига домаће и иностране књижевности, као класичних дела, у дивот-издању, са сликама и т. д. на разпим језицима. Сваки налог и наручбину извршава брзо, тачно и савесно, а све најумеренијом ценом. Прима наручбине на све музикалије, новнне, часонисе и повремене списе ма на ком језику, које сваком у куку доставља, односно разашиље иоштом уредно.

Претплата и огласи шаљу ее издавачкој књижарници и шшамиарији А. ЛајевиНа у дунавској улици, а рукоииси уреднику Сави ЛешровиЛу у Нови Сад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Рукописи се не враћају.

ИЗДАВАЧКА КЊИЖАРНИЦА И ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ.