Srpski sion

п

км

„Сриски Сион поноси сс, што је у току 1892. године могао донети у својим стуицима беседе, односно пастирске посланице од ЈБегове Оветости преуа. г. Патријарха сриског Георгија Бранковића и преосвеЛ. г. г. Еиискоиа: Нектарија Дилитријевића, вршачког, Никаиора Поно нића, темишварског, и Михаила Грујића, горњо-карловачког.

7-) 8.) 9.) 10) 11.) 12.) 13.) 14.) 15.) 16.) 17.) 18) 19.) 20.) 21.) 22.)

Редовни сарадници су били: Милан Боберић, парох у Кули. Лазар Погданови I., парох у Вараждину. Гавра Бољарић, катихета у Сарајеву. Ђорђе пл. Бота, парох у Јарковцу. Тривун Бугарски, свештеник у Лазама. Георгије Видицки, јерођакон и епарх. подбележник у Н. Саду. Јован Вучковпћ, ирота и проФесор богословије у Карловцима. Јован Гавриловић, парох у Црној Бари. Владимир Димитријевић, свршени богослов у Делиблату. Димоник. Светозар Дујановић, свештеник у Бешкп. Јован Живановић, проФесор у Карловцима. Јован Живковић, свештеник и проФесор богословије у Карловцима. Дамјан Јеврић, парох у Јамини. Јован Јеремић, парох у Бачинци. Сретен П. Јовановић, свештеник у Срп. Сент-Петру. Сима Коњевић, гимн. наставник у Доситије Кутузовић, духовник кр. нионе у Лепоглави. Максим Лудајић, умиров. срески судац у Срп. Ковину. I [икола Манојловић, парох у Болчу. Никола Марковић-Ердељан, сврш. богослов у Оиаву. Андрија М. Матић, проФесор у II. Саду.

Ваљеву. зем. каз-

23.) 24.) 25.) 26.) 27.) 28.) 29.) 30.) 31.) 32.) 33.) 34.) 35.) 36.) 37.) 38.) 39.) 40.) 41.) 42.) 43.) 44.) 45.)

Илија Машић, парох у Оточцу. Чедомиљ Мијатови!], бивши срп. министар У Београду. Пера Милић, епарх. бележник у Темишвару. Стеван Милованов, нроФесор у II. Саду. Младен Мидовановић, катихета у Н. Саду. Стеван Михалџић, парох у КишФалуби. Григорије А. Николић, студент у Јени. Јован Новаковић, парох у В. Кикинди. Герман Опачић, патр. протосинђел у Карловцима. Душан Петровнћ, парох у Надаљу. Јован Петровић, кр. проФесор и катихета у Загребу. Милан Попади]), парох у Мараднку. Иван М. Поповић, учитељ у Сентомашу. Стеван В. Иоиовић, епарх. школски реФерент у Н. Саду. Др. Емилијан пл. Радић, протосинђел у ман. Месићу, Димитрије Руварац, парох у Земуну. Иларион Руварац, архимандрит у ман. Гргетегу. Југ Станнкић, парох у Новом Сент-Ивану. Кузман Станић, прота у Темишвару. Стеван Стевановић, парох у Ковиљ-СентИвану. Ђура Страјић, парох у Сентомашу. Сава Теодоровић, кр. проФесор и катихета У Земуну. Милутин Трбић, свештеник у Вршцу.