Srpski sion

БР. 18.

СТЕЧАЈ. 4+ - 2 " 3 У извршењу закључка одбора овога од 26. Фсбр. 1892. бр. 33/22. расписује се стечај за понуњење два учитељска места на селиштима српске православне ошитине у Молу. Плата је 300 ФОр. годишње, 20 Фор. у име учитељскога и школскога огрева п слободан стан. На места ова могу се тражнти оспо .собљени учителш и учитељице а молбенице подносе се у року од 6 недеља дана потписаноме одбору. У Н о в о м С а д у, 19. априла 1892. Епархијеки школски одбор бачки.

«ЗгУт ЕДИКТ. »». •-» У бракоразводној парници Милопта Кнежевића становника сентомашког, против сунруге своје Паве Кнежевић рођ. Живановић, којој јс место пребивања непознато, овим се позива иста Пава Кнежевић рођ. Живановић, да у року од 90 дана, рачунајући од првог саопштаја овога едикта, или потнисаној консисториЈи лично предстане или место свога пребивања консисторији обзнани — иошто ће се у противном случају бракоразводна парница сунруга јој Милоша и без њезиног учешћа по закону довршнти. Из консисториЈске седнице епархије бачкс, држане у Новоме Саду 17. (29.) марта 1892. Конснсторија Епархнје Бачке.

42,

2—0

БЛАТН0 КУПАТИЛ0 У МЕЛЕНЦИ (у торонталск"ј жуплнији, жељезничка станица) отвара се 1. (13.) маја и траје до 3. (15.) септембра. Ово кунатило препоручује се свима онима који пате: од шкрофула и отечених жљезда, од реуматизма и костобоље, од тако зване неуралгије, од сваковрсних рана, отока у зглавцима, од свраба и других кожних болести и т. д. Част је управном одбору штов. посетиоце купатила и о томе известити, да се за доброг гостионичара побрипуо. За да.ље извешће ваља се обратити на У М е л е. н ц и, априла 1892. Управни одбор купатила.

К. Кр. 205.

1892

СТЕЧАЈ 43 > 2 -з На улражњено ђаконско место у Всл. Кик и н д и. Конкурентн имају своје инштрујисане молбенице од првог уврштења овог стечаја у новинама рачунајући, за 4 недеље дана потписаиој консисторији поднети. Консисторија епархије темишвареке. ОБЈАВА. 3 -з Свима потребујућим зајма овпм се до знања ставл>а, да под управом потписапог патроната има око 40.000 Фор. расположивог новца за издавање па хинотекаран зајам уз 6° 0 камату. У Карловци, 15. (27.) марта 1892. Патронат срп.-прав. велике гимназије карловачке. 0 БРАЋЕ М. ПОПОВШ У НОБОМ САДУ код „светог Саве" препоручује са свога богатог стоваришта следеће ФотограФије у величини 40 60 сш ЊЕГ0ВА СВЕТ0СТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГЕОРГИЈЕ БРАНК0В1ГЕ. Епископе: « Арсенија Стојковића, ТеоФана Живковића, Нектарија Димитријевића, Мирона Николића, Никанора Поповића, Михајла Грујића, Др. Никодима Милаша. Цена је појединим сликама кој'с су па фином картону вештачки израђене: Фор. Г20. затим: ВЕЛИКИ ТАБЛО СРПСКО-НАРОДНИ ЦРКВЕНИ САБОР од 1890. — Цена Фор. 2 - —. Поруке са стране обављамо брзо и тачно с платом у наточ (Тсћпаћше). Нови Сад, маја 1892. 47, 1- ВРАЋА М. ПОПОВИЋИ.

„Срнскн Сион" излази сваке иедеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по годпне 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 Фор. Нз СрбиЈ'е ирима претнлату књижара В. Валожића у Београду. Поједини броЈ 'еви стају 10 новчића.

<3

II Претплата и огласи шаљу се издавачкој српско.т књижари и штам нарији Браће М Ионовића на главној иијаци, а ј| рукониси уредништву „ Срц. Сиона " уНовиСдд. За огласе и објаве плаћа се ио 6 новч. од Ј једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут |ј ио 30 новч. <п Рукоииси се не враћају. ј|

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.