Srpski sion

@ј У НОВОМ САДУ 26. ЈУЛА 1892. Џ~->

ЗВАНИЧНИ ДЕО.

за православне вероисиоведне српске народне основне школе у краљевинама Хрватској н Славонији са једном, две, три и четири учитељске снаге. Издана наредбом српског прав. народно-црквеног школскога савета од 7. (19.) марта 1892. бр. Ш. С. ДЕО II.

НАУЧНА *а православне вероисиоведне српске народне школе у (Нас I. НША ВЕРЕ И ЦРКВЕНОСШШИ ЈЕЗИК. Наставна цел: Ученици и ученице имају се упознати са основима вере и благонаравствености христијанске и научити прописане од свете цркве молитве, символ вере и заповеди, и извежбати се у црквено-словенском читаљу те тиме се. има ум њихов образовати ; срце оплеменити и воља на добро упутити, и они се имају , ; тако спремити, да буду верни синови свете православне цркве и поштени људи.

ОСНОВА Хрватској и Сдавонији са две и три учитељске снаге. /вак.) I. РАЗРЕД. Припрема за прву наставу у вери. Разговор о родитељима и о Богу као оцу небесном (по Упутству за прву наставу у вери, од Николе Ђ. Вукићевића.) 0 једном Богу у светој Тројици. Знамење часнога ћрста (прекрстити се). Молитва Господња: „Отче наш". Црте из библијеке повести та, и о првим људима.

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ ОРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ 1ИТР0П0ЛИЈЕ КАРЈ10ВАЧКЕ.

В ласник : СРПСКИПАТРИЈАРХГЕОРГИЈЕ. — У редници : СЕРГИЈЕ ШАКРАК-НИНИЋ и САВА ПЕТРОВИЋ.