Srpski sion

С тр. 544.

црквене благајне годишњу награду од 60 ф. и то све дотле, докле те дужноети испуљавао буде н док онштини воља буде, без даје општпна исту поеледњу награду вечито давати приморана. Компетенти имају своје молбенице, са нужним сведоџбама а особито са сведоџбом да је испит из мађарског језика положио, снабдевене, до 15 августа 1892. црквено-школском одбору иоднети. Првенство имају они учитељи који се лично преставе црквено-школском одбору. Из седнице Вел. Средишког Црквено-Школског одбора, држане 12 јула 1892 год. Црквено-Школски Одбор.

Бр. 130'2. I.

СТЕЧАЈ.

113, 2 — 2

Овнм се од стране општинског поглаварства расписује стечај за забавиљу. Плата је 300 Фор. ав., 50 ®ор. у име стана и 5 Фор. паушала на годину. Компеткиње које желе ово место получити, нека се са сведочбама до 20 августа н. н. к. на одбор општинсКи обрате. — Првенство имају оне, које добро српски говоре. У Карлову 20. ,јула 1892. Општински Одбор Забавишни.

СО. 1430.

СТЕЧАЈ.

115, 2-

ех 1892. Радн попуњења упразњених стипендијских места у заклади пок. Ђорђа ил. Сервијског 111. разреда, појединце са 105 Фор. годшпње стипендије отвара се стечај. Стипендију из ове закладе може получити сваки онај српске народности и православне вероисповести ученик, који се добро учи, нримерно влада, а сиромашног је стања, а навршио је 12 годину свога живота. Стипендисте III. разреда ове закладе могу се с временом, ако нужну клавиФикацију све једнако имали буду, у више стипендијске разреде, т. ј. у II. са годишњом стипендијом од 157 Фор. 50 нов., и I. разред са годишњом стипендијом од 210 Фор. промаћи, и имају у томе погледу првенство пред другима, који ту стипендију уживали нису. Молител.и имају своје крштеним иисмом, школским сведочбама, сведочбом сиромаштва и

лечничком сведочбом о томе, да су здрави, обложене молбенице сабореком одбору у Карловцима до 19. (31.) августа т. г. поднети. У ,Кар ловци ма 15. (27.) јула 1892. Председништво Саборског Одбора.

Е. бр. 466. ех 892 К. 3+7.

СТЕЧАЈ.

108, 2-3

Па парохијско место у НађФали овим се отвара стечај. Конкуренти имлју своје добро инструјиране молбенице до 31. августа о. г. подписаној консисторији ноднети. Из конс. седнице у Темишвару 16. (28.) јуна 1892. држане. Епархијска консиеторија темишварека. С Т Е Ч А Ј. 102 - 2 -з Па упражњено место пароха при св. Успенској цркви у Иригу са платом IV. разреда овим се стечај отвара. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије, путем своје надлежне консисторије, иначе путем падлежног протопресвитерата до конца Августа о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијалне у Карловцп 9. (21.) јула 1882 држане. Архидијецезална консисторија. СТЕЧАЈ. Па упражњено место протопресвитератског помоћника у Митровици, са платом VI. разреда н уживањем половине сесије, овим се стечај отвара. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројенс молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне копсисторије, нначе путем надлежног им иротопресвитерата до конца Августа о. г. овамо ноднети. Из седнице конеисторијалне у Карловци 9. (21.) јула 1892 држане. Архидијецезална консиеторија.

„Срнски Спон" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране земље на годину 5 Фор. Из Србије ирима иретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата п огласи шаљу се издавачкол српској књижари и штампАРилиБраће М Поповића на главној иијаци, а рукоииси уредништву „ Срц. Сиона " уНовиСлд. За огласе н објаве плаћа се ио 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут

по Рукоциси

30 се

новч. н е враћају.

Издање српеке књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.